113 timisoreni nu au viza de domiciliu la ... Penitenciar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.06.2012 13:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În data de 10.06.2012, cu ocazia organizării alegerilor locale, nicio persoană privată de libertate nu îşi va exprima votul la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, întrucât, din totalul celor 113 persoane private de libertate domiciliate în Timişoara,cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului la vot prin hotărâre judecătorească definitivă, niciuna nu îndeplineşte condiţiile impuse pentru a-şi exercita acest drept. 

Persoanele private de libertate cu drept de vot aflate în custodia Penitenciarului Timişoara nu au domiciliul pe străzile ce sunt arondate Secţiei de votare nr. 162, respectiv strada Cărbunarilor, str. Olimpiadei, Str. A. Popovici, str. Zurobara, str. Popa Şapcă şi str. V. Lucaciu.
Potrivit prevederilor articolului unic aliniat 1 din Hotărârea nr. 21 din data de 02.05.2012 a Biroului Electoral Central, persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, votează prin intermediul urnei speciale, numai dacă au domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se află penitenciarul sau locul de detenţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.