12 profesori de la Universitatea de Vest sunt cei mai tari... din Romania

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.05.2015 13:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara este universitatea din ţara cu cei mai mulţi profesori distinşi in cadrul ediţiei 2015 a Galei Profesorului Bologna, proiect derulat de catre Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania (ANOSR).

Proiect care şi-a propus sa recunoasca meritele profesorilor care s-au remarcat prin metodelor lor de predare/invaţare adaptate la nevoile şi interesele studentului din ziua de azi.

Cadrele didactice UVT premiate in acest an sunt Babeti Adriana, Bunget Ovidiu-Constantin, Clipa Cristian, Costea Iuliana, Glavan Gabriela, Isvoran Adriana, Jebelean Petru, Macsinga Irina, Muntean Ana, Mura Petru-Ovidiu, Roja Alexandru şi Viaşu Ioana.

Printre premianţi, alaturi de profesorii UVT, se afla cadre didactice din universitaţile membre ale Consorţiului Universitaria, din care face parte şi Universitatea de Vest din Timişoara (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca, Univesitatea din Bucureşti).

Studenţii au ales cadrele didactice care s-au adaptat la provocarile implementarii unui invaţamant centrat pe student şi care, prin relaţia pe care au construit-o cu studenţii, au reuşit sa devina modele pentru generaţii intregi de tineri şi sa ii inspire in traseul lor profesional, cum spun reprezentanţii ANOSR, organizatorii Galei.

“Universitatea a crescut datorita oamenilor sai, a profesorilor, a studenţilor. Un profesor trebuie sa inspire, sa ghideze, sa fie un exemplu pentru studenţii sai. Aceşti tineri trebuie sa gaseasca in noi mai mult decat furnizori de educaţie. Faptul ca UVT are in acest an cei mai mulţi profesori premiaţi este un semnal foarte bun ca lucrurile sunt aşa cum trebuie sa fie”, spune rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.