12 SIRIENI si 3 IRAKIENI au vrut sa fuga (ILEGAL) din ROMANIA. Nu scapa ei asa usor!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.07.2017 13:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timiş, in cooperare cu lucratori din cadrul Secţiei 11 Poliţia Sannicolau Mare, au depistat 15 cetateni din Irak şi Siria, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.

In data de 13.07.2017, ora 00.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara, in cooperare cu lucratori din cadrul Secţiei 11 Poliţia Sannicolau Mare, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat, pe raza localitaţii de frontiera Cenad, judeţul Timiş, 15 cetateni straini care se deplasau din interiorul ţarii spre frontiera cu Ungaria.
Persoanele in cauza, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost duse la sediul Politiei de Frontiera Oravita pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare, poliţiştii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt 15 solicitanţi de azil, avand documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrari.
12 dintre aceştia sunt cetateni din Siria şi trei din Irak, şapte minori şi opt adulţi, minorii avand varste cuprinse intre 3 şi 16 ani, iar adulţii intre 18 si 37 de ani.

Din primele declaratii a rezultat ca aceştia au incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria, cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.