12 trupe la Timisoara Rock Festival

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.10.2015 17:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria Municipiului Timisoara organizeaza in perioada 30-31 octombrie si 1 noiembrie 2015, in Piata Victoriei, prima editie a festivalului rock, Timisoara Rock Festival.

Vineri, 30 octombrie, de la ora 19.00, vor urca pe scena din Piata Victoriei mai multe trupe.
The Different Class, adica David Rogojan – tobe, Seian Scorobete – bas si Cris Paul - chitara/voce, aduc in prim plan un rock ce contine influente din diverse genuri, precum blues/funk/stoner rock/psychedelic, un melanj pe care ei il numesc Groove Rock.
Timisorenii de la Implant pentru Refuz sunt, inca din 1995, prima trupa romaneasca de hard-core si unul din numele fondatoare a ceea ce s-ar putea numi valul de reactivitate inteligenta si creativa al muzicii romanesti.
Cu o identitate bine conturata, de 20 de ani pe scena alternativa romaneasca, au lansat anul acesta cel de-al saptelea album, Cartography, de o mare complexitate muzicala si lirica, cu o abordare  pur occidentala, adaptata la un mesaj social contemporan al Romaniei prezente.
Componenta: Octavian Horvath – voce, Valentin Popescu – ghitara, Razvan Nicov – ghitara, Czifrak Stefan – bas, Alexandru Hera – tobe.
Pro Musica, una din trupele de legenda ale Timisoarei a revenit pe scena dupa 21 de ani, intr-un concert aniversar care a avut loc pe data de 5 octombrie 2014, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara si care s-a bucurat de un mare succes in randul publicului de toate varstele, iar anul acesta in luna mai au lansat in cadrul unui concert, in curtea Penitenciarului Popa Sapca, dublul DVD “41 – Live in Timisoara”. Pasarea Rock este un proiect nou si vechi, deopotriva.
Un proiect nou, lansat pe piata muzicala din Romania (25 martie 2014, Bucuresti, Sala Palatului), dar si de scoala veche, cu membri fondatori care nu mai au nevoie de nicio introducere: Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica.

Sambata, 31 octombrie, programul incepe tot de la ora 19.00, cu trupa Mere.
Mere se descriu drept “un amalgam de energie rock pura presarata cu cea mai delicioasa glazura de pop; atat de bine gatita incat nici nu vei realiza ce degusti. Trebuie doar sa te lasi purtat intr-un taram psiheldelic al sentimentelor nedeslusite, dar si al expresiei neinfranate”.
Componenta: Bruno Mark Hutiu - voce, chitara, Jack Popescu - chitara, clape, voce, Marcel Iovanov - chitara bas si Sergiu Nadaban – tobe.
Trupa Sanctuar a luat fiinta in primele luni ale anului 2004, in Timisoara, abordand ca gen rock-metalul. Sanctuar a lansat pana in prezent doua albume: “Fiinte Alese” si “30 de vieti” si se pregatesc de lansarea celui de-al treilea.
Sanctuar inseamna: Florin Rugaciune, bas, Claudiu Rugaciune voce, chitara, Claudiu Erdei, chitara si Richard Ebner, tobe.
The Weekend Band va propune show si muzica de calitate.
Daca in trecut a fost cunoscuta ca o trupa de cover-uri rock, TWB a lansat in anul 2015 trei piese proprii si lucreaza la albumul de debut.
In urma cu 6 ani s-au pus bazele acestui proiect.
Membrii formatiei sunt: tobe - Marios Fulop, bas - Tibor Aranyi, clape – Vincentiu Ghergulov, chitara - Alex Bejenaru si voce - Razvan Munteanu.
Sonatic, un proiect muzical cu bazele in Timisoara, a pornit la drum in 2007.
In data de 28 Noiembrie 2014, Sonatic a lansat albumul de debut “Sunt”, un material care contine 9 compozitii originale cu influente diverse, care a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014, in cadrul Maximum Rock Awards 2014.
Trupa este formata din: Bogdan Racz - voce, chitara acustica, Mihai Berdeiu - chitara electrica, Radu Racz - chitara bas, Sorin Ghinita - tobe.
Incepand cu mijlocul anilor nouazeci, Zdob si Zdub combina hardcore-ul si folclorul romanesc/moldovenesc intr-un mod unic si elegant, oferind un show live spectaculos.
Cu un mix de hip-hop, drum'n'bass, jungle, punk, etno-rock, sonoritatile lor devin un crossover muzical original, unde se intalnesc intensitatea urbana si spiritul rural.
Zdob si Zdub este fara indoiala o trupa sarmanta, care a concertat in peste 20 tari europene si care lasa urme adanci in istoria muzicala a Moldovei, totodata simtindu-se acasa pe orice scena.

Duminica, 1 noiembrie, de la ora 19.00, in Piata Victoriei va concerta A.L.L. Friends Band, o trupa tanara, care este formata din cinci elevi, dintre care trei colegi de clasa la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timisoara.
Toti au varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani. Canta impreuna din anul 2010, au avut numeroase concerte si participari la festivaluri din Romania, au mai cantat in Serbia si in Ungaria.
Au castigat premiul special la concursul Battle of the Band si alte premii la diverse concursuri din Timisoara si din Resita.
Vest Phoenix Cover este un proiect muzical aparut in orasul nostru in anul 2014, un proiect care sprijina tinerele talente muzicale timisorene care activeaza in domeniul rock si folk, repertoriul fiind alcatuit din cover-uri ale trupei Phoenix si piese rock romanesti si straine.

Trupa Phoenix, care numai are nevoie de nicio prezentare, una dintre primele trupe de muzica rock din Romania a demonstrat si demonstreaza in continuare ca este un reper important in existenta si spiritul orasului Timisoara.
Infiintata in anul 1962 sub titulatura “Sfintii”, Phoenix a hranit spiritual generatii de romani si a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare.
In 20 decembrie 2012 am sarbatorit 50 de ani de Phoenix intr-un spectacol magistral la Timisoara, in Piata Victoriei, impreuna cu: Gheorghe Zamfir, Grigore Lese, Vlad Mirita, Marius Mihalache, Moni Bordeianu, Dorel Vintila, Valeriu Sepi, Nicu Covaci.

PROGRAM:

Vineri, 30 octombrie
The Different Class
Implant pentru Refuz
PRO Musica
Pasarea Rock
Sambata 31 octombrie
Mere
Sanctuar
The Weekend Band
Sonatic  
Zdob si Zdub
Duminica, 01 noiembrie
A.L.L. Friends Band
Vest Phoenix Cover
Phoenix

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.