12.000 de puieti in Livezile

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.03.2012 09:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Campania naţională de împădurire iniţiată în toamna anului 2011 de EcoAssist continuă în 6 judeţe din ţară. 

ECO CLUB Timişoara împreună cu Timişoara.ro coordonează acţiunea de plantare la nivelul judeţului Timiş.
Cu această ocazie îi încurajăm pe timişoreni să se alăture voluntarilor cu mic, cu mare, sâmbătă 31 martie, pentru a pune bazele unei păduri în comuna Livezile. Plantarea va avea loc pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha, unde vor prinde rădăcini 12.000 de puieţi.
Persoanele interesate se pot înscrie pe site-ul www.ecotimisoara.ro, pe pagina de Facebook a ECO CLUB Timişoara prin accesarea link-ului http://www.facebook.com/ECOclubTimisoara?v=app_203351739677351, sau prin trimiterea unui e-mail cu subiectul PLANTARE pe adresa luminita.cioanca@ecotimisoara.ro (persoana de contact Luminiţa Cioancă, telefon 0742686539).

„Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula pe o perioadă de 5 - 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală.
Campania are ca beneficii creşterea suprafeţei împădurite din ţara noastră, implicarea publicului larg într-o iniţiativă de anvergură în beneficiul comunităţii, valorificarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cât şi prevenirea alunecărilor, deşertificarii sau inundării prin plantarea pe terenuri cu astfel de riscuri.
În noiembrie 2011, s-au plantat în comunele timişene Dudeştii Vechi şi Livezile 10.000 de puieţi, pe o suprafaţă totală de 3,5 ha, cu ajutorul a 600 de voluntari.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.