13 dintre profii cei mai tari din Romania sunt de la Universitatea de Vest!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.06.2016 14:09 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

90 de cadre didactice universitare din Romania au fost premiate in cadrul Galei Profesorului Bologna. Dintre acestea, cele mai multe sunt de la Universitatea de Vest din Timişoara, 13 la numar.

Titlul de „Profesor Bologna” evidenţiaza acei profesori care reuşesc sa inspire şi sa capteze atenţia prin metodele lor de predare, care inţeleg responsabilitatea asumata şi işi dau interesul in a modela minţi şi in a forma caracterele generaţiilor viitoare, spun cei de la Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania (ANOSR), organizatorii Galei Profesorului Bologna.
Un „prof tare” este cel care caştiga atenţia şi respectul prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasa inţeles de catre studenţi, prin darul oratoriei şi increderea pe care o manifesta faţa de capacitatea de dezvoltare şi inţelegere a studenţilor, subliniaza aceştia.

Profesorii UVT premiaţi in acest an sunt:
- Zegrean Sergiu - Arte şi Design
- Parvulescu Lucian - Chimie, Biologie, Geografie
- Ilie Marian - Departamentul Pentru Pregatirea Personalului Didactic
- Murgea Aurora - Economie şi de Administrare a Afacerilor
- Baniceru Cristina Ana - Litere, Istorie şi Teologie
- Chevereşan Cristina - Litere, Istorie şi Teologie
- Lupsan Karla - Litere, Istorie şi Teologie
- Vilceanu Raluca Arianna - Litere, Istorie şi Teologie
- Ciumageanu Mugur Daniel - Sociologie şi Psihologie
- Obrad Ciprian Ioan - Sociologie şi Psihologie
- Cristescu Claudia - Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii
- Panu Mihai Adrian - Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii
- Turşie Corina - Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii

„Cei mai in masura in a evalua profesorii sunt studenţii lor. La nivel universitar, aceştia au capacitatea de a analiza abilitatea cadrelor didactice de a transmite informaţia şi a se face inţelese. In plus, ei cauta nu numai un bun specialist, ci şi un om pe care sa se bazeze, care sa le fie sprijin şi dincolo de sala de curs. Activitatea de predare/invaţare nu inceteaza la finalul cursului, ci este un proces continuu. Cea mai buna investiţie este in resursa umana şi consider ca nu este o coincidenţa faptul ca pentru al doilea an la rand, Universitatea de Vest din Timişoara are cei mai mulţi «profi tari»”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Şi in 2015, UVT a avut cei mai mulţi profesori premiaţi in cadrul Galei.
Atunci, 12 cadre didactice au fost distinse de catre studenţi: Babeti Adriana, Bunget Ovidiu-Constantin, Clipa Cristian, Costea Iuliana, Glavan Gabriela, Isvoran Adriana, Jebelean Petru, Macsinga Irina, Muntean Ana, Mura Petru-Ovidiu, Roja Alexandru, Viaşu Ioana.

Gala Profesorului Bologna este un proiect al ANOSR menit a-i premia pe cei consideraţi ca fiind adevarate modele in universitaţile romaneşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.