1328 de bugetari sunt pentru greva de avertisment in judetul Timis. 3 sunt impotriva!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.02.2015 17:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (F.N.S.A.) organizeaza, in data de 20.02.2015, in intervalul orar 10-10.30, greva de avertisment cu intreruperea programului in institutiile din administratia publica locala (primarii si consilii judetene) ca urmare a faptului ca niciuna dintre solicitari nu au fost solutionate in mod favorabil de catre Guvernul Romaniei.

Conform Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primaria Municipiului Timişoara şi din Serviciile Publice aflate in subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, 1328 de salariaţi sunt de acord in judeţul Timiş şi 3 nu sunt de acord cu acţiunea de protest, 172 salariaţi sunt pentru in judeţul Caraş Severin, 234 in judeţul Arad, 294 pentru şi 4 impotriva in judeţul Hunedoara

Revendicarile minimale fac referire la:
1. Reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, in masura in care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii.
 2. Cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea, incepand cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

In conditiile in care niciuna dintre solicitarile noastre nu au fost solutionate in mod favorabil de catre Guvernul Romaniei, dimpotriva, prin adoptarea O.U.G. nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, salariile bugetarilor din administratia publica locala au fost inghetate si a fost interzisa, in mod expres, acordarea tichetelor de masa, cadou si a voucherelor de vacanta, precum si a oricaror premii, prime sau bonificatii, veniturile salariatilor din administratia publica locala fiind mentinute la acelasi nivel cu cel din decembrie 2014, in contextul in care aproape toate categoriile de personal bugetar (sanatate, asistenta sociala, aparare, invatamant) au beneficiat de cresteri salariale si imbunatatiri ale conditiilor de munca,

”Constatam ca dupa aproximativ doi ani de guvernare, am fost amagiti cu promisiuni, asa cum s-a intamplat si in campania electorala din 2012, cand actualii guvernanti au castigat alegerile cu voturile noastre, promitand ca vor modifica legislatia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din Romania au construit de la Revolutia din 1989 incoace. Am mai fost pacaliti si cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de catre clasa politica aflata la guvernare.
Toate aceste motive au generat foarte mari nemultumiri in randul salariatilor din administratia publica locala si ne-au determinat sa recurgem la actiuni de protest extreme, in prima faza greva de avertisment, dupa care vom demara procedura pentru strangerea de semnaturi in vederea declansarii grevei generale in administratia publica locala”, spune Valer SUCIU, presedinte al FNSA. 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.