142 elevi vor simula viata de student la West Summer University

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.07.2013 14:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Festivitatea de deschidere a proiectului West Summer University 2013, aflat la a III-a ediţie, se va desfăşura în data de 19 iulie, de la ora 9, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universităţii de Vest din Timişoara (str. Vasile Pârvan, nr. 4).
Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest, prin proiectul West Summer University, oferă posibilitatea elevilor de a deveni studenţi timp de 2 săptămâni având drept scop îndrumarea elevilor către alegerea corectă a unei facultăţi.
Proiectul se desfăşoară în perioada 18 iulie - 1 august şi se adresează absolvenţilor claselor a XI-a, oferindu-le un program care le dă posibilitatea de a simula, timp de 2 săptămâni, viaţa de student prin cursuri, seminarii, laboratoare, dar şi seri de socializare, party-uri, jocuri etc.
West Summer University vine în ajutorul elevilor, absolvenţi ai clasei a XI-a, dezorientaţi cu privire la facultăţile între care au de ales pentru a-şi continua studiile la nivel universitar.
Cursurile se desfăşoară în cadrul facultăţii pentru care elevii au optat.
Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul urmăreşte crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie nonformală prin intermediul activităţilor propuse: prelegeri, sesiuni de informare, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale etc.
În cadrul proiectului, elevii vor participa la două/trei cursuri pe zi, timp de cinci zile, urmând 2 zile de presesiune, timp în care participanţii se vor pregăti pentru examene. Acestea se vor desfăşura în următoarele 3 zile din materia studiată în cele 5 zile.
Cei 142 de elevi participanţi la proiect provin din 26 de judeţe diferite, fiind aleşi în urma unui amplu proces de selecţie ce a început cu completarea unui formular online. Pe perioada proiectului, ei vor locui într-unul din căminele Universităţii de Vest din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.