1457 betivi amendati pentru munca in... public

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2012 09:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului şi Inspecţie Comercială au efectuat o serie de acţiuni, în special în zilele de week-end, pentru a stabili dacă se respectă legislaţia referitoare la zgomot,existând mai multe sesizări că în unele locaţii sunt unele probleme în acest sens. 

Au fost verificate un număr de 15 societăţi comerciale, în special cluburi, baruri şi pizzerii, din zone precum str. Eternităţii, B-dul Sudului, str. Holdelor, str. Albinelor, str. V. Pârvan, Calea Buziaşului, Piaţa Victoriei, B-dul S. Bărnuţiu.
Astfel, poliţiştii locali au urmărit respectarea Legii nr.61/1991, republicată, care prevede că “tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-08:00 şi 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobilele cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 lei.
Astfel, la o societate de pe str. Eternităţii s-a constatat că se respectă prevederile privind zgomotul, dar reprezentanţii acesteia au fost chemaţi la sediul Poliţiei Locale pentru a prezenta documente care ţin de activitatea comercială.
Totodată, două persoane care consumau băuturi alcoolice în faţa societăţii au fost sancţionate conform Legii 61/1991 republicată pentru consum de alcool pe domeniul public cu câte 100 lei.
La fel şi în cazul altor şapte unităţi, deoarece angajaţii nu au putut prezenta documentele cerute de organele de control, s-au întocmit şi înmânat invitaţii cu termene de prezentare a autorizaţiilor respective.
În ceea ce priveşte terasele din Piaţa Victoriei, acestea respectau orarul de funcţionare.
În ultimele luni, 1457 persoane au fost sancţionate pentru consumul de alcool pe domeniul public.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.