15 consumatori de aurolac, la dezintoxicare sau la psihiatrie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.10.2014 15:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali acţioneaza zilnic pentru preluarea din strada şi luarea masurilor legale in cazul persoanelor care apeleaza la mila publica, a persoanelor fara adapost şi a minorilor depistaţi fara supraveghere.
Persoanele depistate in aceste situaţii sunt fie indrumate spre localitaţile de domiciliu, in cazul in care sunt din alte judeţe ale ţarii, fie sunt incredinţaţi la Azilul de Noapte de pe str. C. Brancoveanu sau  la Direcţia de Asistenţa Sociala Comunitara Timişoara, iar minorii la Centrul de zi şi de noapte pentru copiii strazii de pe str. I. Slavici.  
In ceea ce priveşte consumatorii de aurolac, care produc disconfort şi devin uneori agresivi ca urmare a consumului unor astfel de substanţe, Poliţia Locala Timişoara impreuna cu reprezentanţii Centrului Regional de Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş, precum şi cu cei ai Direcţiei Generale pentru Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Timiş şi cei ai Direcţiei Sociale de Asistenţa Comunitara Timişoara au stabilit, in cadrul unei intalniri iniţiate de poliţiştii locali anul trecut, ca aceştia sa fie predaţi pentru dezintoxicare la unitaţile de primiri urgenţe ale Spitalului Judeţean Timişoara şi respectiv Spitalul de Copii Louis Ţurcanu.
Astfel, in ultimele patru luni, un numar de 15 persoane adulte au fost predate de poliţiştii locali la unitaţile spitaliceşti, cele depistate consumand aurolac pe strazi fiind transportate la Spitalul Judeţean pentru dezintoxicare.
O parte au fost duşi la Spitalul de Psihiatrie de pe str. I. Vacarescu, deoarece prezentau probleme psihice şi se aflau in evidenţa acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.