15 femei si barbati exploatati sexual si prin munca

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.03.2015 18:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii din Timisoara au efectuat 5 perchezitii, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane.

La data de 24 martie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Timis, au efectuat 5 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Timis, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane.
Totodata, politistii au pus in aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, pentru audieri.

Din cercetari a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2014, cei 5 membri ai gruparii infractionale, cu varste cuprinse intre 48 si 57 de ani, ar fi racolat mai multe persoane, pe care le-ar fi exploatat sexual  si prin munca.
Pana in prezent, au fost identificate 15 victime, femei si barbati.
In fapt, racolarea ar fi fost realizata prin intermediul unor anunturi postate pe site – uri nationale, prin care cei in cauza ar fi oferit locuri de munca (ingrijire batrani, zootehnie, menaj, constructii) bine platite, in Germania.
Odata ajunse acolo, victimele femei ar fi fost plasate la domiciliile unor barbati, sau in bordeluri, pentru exploatare sexuala, iar barbatii ar fi fost obligatii sa presteze servicii in domeniul constructiilor in conditii improprii si fara a fi remunerati.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.