150 de milioane de euro pentru apa si canalizarea din comunele cu peste 2000 de locuitori

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.06.2015 11:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aquatim continua tradiţia atragerii de fonduri nerambursabile pentru reabilitari, modernizari  şi extinderi ale infrastructurii de apa.
Astfel, pe langa investiţiile atrase pe exerciţiul financiar 2007- 2013, finanţate prin Programul Operational Sectorial Mediu din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, in valoare totala de 118, 871 milioane de euro, Aquatim  a atras o noua finanţare nerambursabila pentru perioada 2014-2020, in valoare de peste 150 de milioane de euro.
Noile fonduri vor fi directionate in special catre localitatile mici si mijlocii, cu conditia sa aiba peste 2.000 de locuitori si sa fie membre in Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis.
Calitatea de membru este necesara pentru delegarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare catre Aquatim SA.

De curand, a fost punctata o etapa importanta in cadrul proiectului, in data de 28 mai 2015, cand a fost semnat Contractul de servicii pentru „Asistenţa tehnica pentru pregatirea Aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Timiş, in perioada 2014-2020”.
Contractul a fost atribuit, in urma procedurii de licitaţie restransa, asocierii de firme Tractebel Engineering SA, Luca Way SRL, Acciona Ingenieria SA şi Romcapital Invest SA.
Valoarea contractului, fara TVA, este de 10.532.046,07 lei, din care 99 % sunt fonduri nerambursabile (81,48 % contribuţie UE  -  Fondul European de Dezvoltare Regionala şi 17,52 % contribuţie naţionala -  Bugetul de Stat), iar 1% este cofinanţare locala.
In cadrul acestui contract se vor derula toate activitatile premergatoare lucrarilor de investiţii (studiu de fezabilitate, asigurarea componentei de urmarire a lucrarilor pe parcursul executiei, din partea proiectantului etc) .
Fondurile necesare derularii contractului mai sus menţionat sunt asigurate conform dispozitiilor Contractului de Finanţare semnat in data de 25 mai 2015 intre Ministerul Fondurilor Europene şi Aquatim SA si avizat de catre Organismul Intermediar POS Mediu - Regiunea 5 (Vest-Timişoara) şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timiş.

Aquatim SA este la al treilea proiect major de investiţii din fonduri europene, dupa ce in anul 2011 a finalizat un proiect (Masura ISPA) in valoare de 45,32 milioane de euro, iar in prezent deruleaza un proiect de 118, 871 milioane de euro (POS-Mediu).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.