152.000 de PENSIONARI de la MAI, MApN si SRI consuma 10% din FONDUL de PENSII al ROMANIEI!... Inclusiv MILITIENII, GENERALII facuti la apelul bocancilor si fostii SECURISTI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.08.2017 08:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aproximativ 152.000 de pensionari, adica mai putin de 3% din totalul celor 5,2 milioane de pensionari din Romania, consuma anual 6 miliarde de lei, adica peste 10% din cheltuielile totale ale statului cu pensiile, de 57 miliarde lei, spune Ziarul Financiar.
Adica fostii (re)angajati ai Ministerului de Interne, Ministerului Apararii sau ai Serviciului Roman de Informatii şi ai fostei Securitaţi.

Cea mai mare pensie medie o au fostii angajati ai SRI şi de la fosta Securitate, care primesc, in medie, cate 4.500 de lei pe luna.

Pensionarii militari au pensie medie de peste 3.600 de lei, care este de 3,6 ori mai mare decat pensia medie incasata de majoritatea pensionarilor din Romania, de 982 de lei, care primesc pensii pe principiul contributivitatii.

Cel mai mic nivel este in randul fostilor politisti şi miliţieni, de 3.100 de lei pe luna.

Pe de alta parte, Romania plateste peste 8.000 de pensii speciale fostilor diplomati, aviatori, grefieri, auditori ai Curtii de Conturi si magistrati militari.

Incepand cu data de 1 iulie 2017, oficial, conform datelor publicate de CNAS, numarul de pensionari cu venituri din pensii de pana la 900 lei/luna a fost de aproximativ 2,8 milioane de persoane.

Care, cumulat, ar consuma cam 30 de miliarde de lei pe an!... 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.