153 calculatoare si 111 imprimante la 100 de angajati

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.01.2012 12:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Casa Judeţeană de Pensii Timiş a avut de-a lungul anului 2011, conform raportului de activitate, o structura de personal cu un total de 100 de posturi aprobate, din care funcţionari publici - 83 şi un personal contractual de 17 persoane.

Dacă sunt prea mulţi sau prea puţini, asta este greu de cuantificat şi oricum altceva este interesant în informaţiile cuprinse în raportul de activitate.
La capitolul Dotarea cu echipamente, la sediul C.J.P. Timiş se dispune de 133 de calculatoare cu sistem de operare MS Windows XP, din care 54 calculatoare sunt generaţia 2003, deci depăşite ca şi configuraţie - spune CJP, şi două laptop-uri cu sistem de operare MS Windows XP.
Dotarea continuă cu 96 imprimante, din care 39 matriciale Epson, 2 laser color, 50 laser (Epson, HP, IBM, Kyocera, Lexmark, Brother), 3 cu jet de cerneală de tip HP Deskjet şi două pentru listare etichete cu coduri de bare; 7 scannere; 3 xerox multifuncţionale, plus un server IBM-p620 pentru ORACLE (ORATM) – serverul CJP Timiş pe care rulează aplicaţiile din sistemul informatic integrat; un server Quad-Core Xeon E5450 cu sistemul de operare MS Windows 2003 Server Standard, axat pe aplicaţiile informatice referitoare la partea de contribuţii (declaraţii nominale, stagii de cotizare precum şi aplicaţii proprii conexe acestora), care este şi server de domeniu şi de software antivirus; un server IBM-x226 cu sistemul de operare MS Windows 2003 Server Enterprise Edition, dedicat aplicaţiilor de stabiliri şi plăţi pensii şi conexe acestora şi care are rolul de Additional Domain Controller; un calculator IBM cu sistem de operare Linux – server pentru backup la aplicaţiile Oracle; un calculator IBM cu sistem de operare Linux – server pentru backup la aplicaţiile care rulează pe cele două servere Windows.

Sediul C.L.P. Lugoj dispune de 18 calculatoare cu sistemul de operare MS Windows XP, din care 11 calculatoare sunt generatia 2003, deci depasite depasite ca si configuratie (nota CJP), 15 imprimante, din care 8 matriciale Epson şi 7 laser (Epson, HP, Brother şi Lexmark); 1 scanner; 1 xerox, la care se mai adaugă un server IBM-x226 cu sistemul de operare MS Windows 2003 Server Edition pe care se lucrează aplicaţiile informatice de contribuţii, stabiliri şi plăţi pensii şi conexe acestora şi care este server de domeniu şi software antivirus; un calculator IBM cu sistem de operare Windows pentru arhivarea serverului de domeniu.


Pe de o parte este de apreciat transparenţa instituţiei publice care este Casa Judeţeană de Pensii Timiş, model care ar trebui să fie urmat de toate instituţiile publice, în privinţa publicării întregului arsenal de informaţii către ştiinţa contribuabililor.
Pe de altă parte, sare în ochi o nepotrivire: sunt o sută de angajaţi, dar la sediul din Timişoara sunt 133 de calculatoare, două laptopuri şi 96 de imprimante, plus la sediul din Lugoj încă 18 calculatoare şi 15 imprimante.
Per total, ar cam fi 153 de calculatoare şi 111 imprimante la 100 de angajaţi.
Ceea ce până la urmă nu e neapărat un lucru rău, dar nici nu pare un raport firesc.

Pentru cine nu ştie, Casa Judeţeană de Pensii Timiş este organizată şi funcţionează ca serviciu public în subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, fiind investită cu personalitate juridică, conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare.
Casa Judeţeană de Pensii Timiş asigură aplicarea, în judeţul Timiş, a legislaţiei din domeniul pensiilor şi al asigurărilor pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.