1,538,485.50 lei pentru tranzitia studentilor de la scoala la viata activa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.05.2014 17:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), in parteneriat cu Universitatea din Petroşani (UPET) şi Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C (ASPI), lanseaza, incepand cu data de 29.04.2014, proiectul „Practica nu-i efemera, e un pas in cariera!”.

Obiectivul general al proiectului este de a facilita tranziţia de la şcoala la viaţa activa pentru 400 de studenti din sistemul national de invatamant – regiunea Vest – intr-un interval de 18 luni, cu un cost total eligibil de 1,538,485.50 lei (din care finantarea nerambursabila acordata de AMPOSDRU reprezinta echivalentul a 98%, respectiv 1,507,715.79 lei).
Proiectul va oferi servicii de consiliere şi orientare profesionala pentru studenţii participanţi şi va facilita realizarea de parteneriate cu companiile din regiune pentru organizarea de stagii de practica.
De altfel, Universitatea de Vest din Timisoara, atat in calitate de partener, cat si in calitate de beneficiar, implementeaza un numar de 9 proiecte finantate prin POSDRU, facilitand consilierea asupra noilor oportunitati din piata muncii a peste 3300 de studenti ai Universitatii de Vest din Timisoara, conform datelor furnizate de domnul prof. dr. Viorel Negru, Prorector Cercetare.
Astfel, se adreseaza invitaţia de a participa la proiect atat studenţilor facultaţilor de Matematica şi Informatica (UVT), Ştiinţe (Management şi Inginerie Mecanica) şi Electrica (Calculatoare şi Tehnologia Informaţiilor) din UPET, cat si organizatiilor interesate de a oferi stagii de practica studentilor.
Mai multe informatii despre proiect se pot gasi accesand www.carieraIT.uvt.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.