16 UNIVERSITATI din MAREA BRITANIE si OLANDA, interviuri pentru admitere cu ELEVII din ROMANIA, imediat dupa BACALAUREAT

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.07.2017 10:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In patru oraşe din Romania responsabilii de admitere din strainatate vin sa faca interviuri cu elevii romani, imediat dupa Bacalaureat.

Universitaţi de prestigiu din strainatate au declanşat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul şi studenţii care işi doresc un program de master in strainatate.
Admiterea se va face pe loc, in 15 minute, pentru licenţa, master şi MBA.
Reprezentanţii celor 16 universitaţi participante vor fi prezenţi la Timişoara pe data de 12 iulie la Hotel Timisoara (sala Roma, incepand de la ora 13.00).

16 univeristaţi din Marea Britanie şi una din Olanda sunt deschise anul acesta sa primeasca studenţi pe ultima suta de metri, adica pe cei care nu au apucat sa ia o decizie legata de studiile universitare sau care vor sa-şi schimbe opţiunile iniţiale.
Tinerii pot aplica pentru programe de licenţa, master, MBA sau pentru programe de “foundation” daca au nevoie de an pregatitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat. “Programele pregatitoare sau foundation, prin prisma faptului ca predarea se desfaşoara in clase mici, cu mai puţini studenţi, mai multe ore de contact direct cu profesorii şi suport suplimentar pentru cunoaşterea limbii engleze, ofera garanţia progresiei in anul 1 universitar.
In aceasta perioada se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul şi limba.
Dupa efectuarea acestui an pregatitor, studenţii vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii romani este imbucurator faptul ca a crescut numarul de universitaţi care vin in Romania pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile.
Anul trecut au fost 6 universitaţi prezente la noi, iar acum vor veni in Romania 16 universitaţi care vor face interviuri şi vor da raspunsul pe loc privind admiterea.
Important de ştiut este ca tinerii trebuie sa fi susţinut cu succes Bacalaureatul şi sa aiba un atestat de engleza B2 ”, explica Ana Maria Papp, Manager Departament Universitaţi, IntegralEdu.

Ultima sesiune unde tinerii din Romania pot fi admişi pentru studii in strainatate cuprinde programe diverse de la Computers, Networking and Communications Technology, Business and Finance, Fine arts, Architecture, Film, Radio and TV Studies, Tourism Management, la Oil and Gas Management şi multe altele.
Alte trei sesiuni ale evenimentului vor avea loc la Bucureşti (11 iulie), la Cluj (13 iulie) şi Iaşi (14 iulie).

Cum se face admiterea doar 15 minute?

Admiterea la un program de licenţa, master, MBA sau chiar an pregatitor se poate face in maxim 15 minute in cadrul celor patru intalniri din perioada 11-14  iulie organizate de IntegralEdu  Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi.
In prealabil se contacteaza un consultant de la IntegralEdu, care va ajuta cu pregatirea dosarului, iar de la intalnirea cu universitatea, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie, daca sunt acceptaţi. “Sistemul de admitere in 15 minute se adreseaza şi tinerilor care au aplicat deja la o universitate in strainatate, dar care nu sunt 100% convinşi ca au facut cea mai potrivita alegere. Astfel, ei mai au o şansa sa schimbe universitatea sau domeniul. In plus, aceştia pot aplica şi susţine interviuri la una sau la mai multe universitaţi participante”, precizeaza Ana Maria Papp.

La aceasta sesiune de admitere pe loc pot avea acces şi tinerii care nu pot ajunge intr-unul din cele patru oraşe.
Aceştia pot susţine interviurile prin Skype, dupa ce au urmat aceleaşi proceduri de pregatire a dosarului de admitere, cu ajutorul consultanţilor IntegralEdu.   

Universitaţile care vor susţine anul acesta in Romania procesul de admitere in 15 minute sunt:  Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University  (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie şi HZ University of Applied Sciences din Olanda.

DESPRE UNIVERSITAŢILE CARE VOR PARTICIPA LA ADMITEREA IN 15 MINUTE ŞI BURSELE DISPONIBILE

Canterbury Christ Church University
Canterbury Christ Church University este cel mai mare centru public de invaţamant superior din sud-estul Marii Britanii. Universitatea este considerata a fi printre cele mai bune din ţara pentru educaţia cadrelor didactice, date obţinute in urma evaluarii realizate de OFSTED (Oficiul pentru Standarde in Educaţie). CCCU oferta burse de pana la £1 000/an, pentru 3 ani de studiu, studenţilor a caror familii au venituri sub £25 000/an, burse Broadstairs Welcome Award de £500, burse Elite Sports de pana la £1000/an şi burse pentru Music and Performing Arts de pana la £300/an.

Coventry University
Universitatea din Coventry ofera studii universitare şi postuniversitare – master şi MBA, precum şi programe de foundation. Pentru studiile universitare se ofera o bursa de excelenţa in valoare de 1200 de lire/an. Special pentru elevii romani care au obţinut o nota de peste 9,5 la Bacalaureat se acorda o bursa in valoare de 2000 de lire/an. Pentru studii postuniversitare studenţii romani pot primi o bursa de 2000 de lire/an.

Keele University
Keele University a fost clasata printre primele 4% universitaţi de varf ale lumii in Times World University Education Rankings 2015-2016, a obţinut primul loc pentru nivelul de satisfacţie in randul studenţilor in 2014, 2015, 2016 şi primul loc in cee ace priveşte numarul de absolvenţi care s-au angajat imediat dupa terminarea studiilor - 97.5% (Higher Education Statistics Agency 2016).

Lancaster University
Universitatea din Lancaster se numara printre cele mai bune 1% universitaţi la nivel global şi printre primele 10 in Marea Britanie, fiind in acelaşi timp cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit. Timp de şase ani consecutivi a oferit cea mai buna cazare pentru studenţi, gradul de satisfacţie al acestora fiind de 91% conform 2015 National Student Survey.
Pentru studiile universitare se ofera burse in valoare de 1000 de lire pe an, pentru primul an de studiu.

Middlesex University
Middlesex University ocupa locuri fruntaşe pentru foarte multe domenii de studiu şi pentru satisfacţia studenţilor in ceea ce priveşte condiţiile de studiu şi de trai. Printre acestea se numara - a doua cea mai moderna universitate din Londra (The Times, 2015), cea mai buna universitate moderna din Londra in domeniile Computer Science, Muzica, Psihologie, Teatru, Dans si Cinematografie (The Times, 2015). Universitatea ofera nenumarate burse de merit, sociale sau academice cu ajutorul sponsorizarilor private. Acestea pot acoperi 50% din taxele de program sau pot fi chiar in valoare de 10 000 de lire sterline.

London Brunel International College (din cadrul NAVITAS)
 In 2013, a fost numita de catre Times Higher Education cea mai buna şcoala de business. Absolvenţii Brunel se poziţioneaza pe locul 13 in ceea ce priveşte salariul de inceput in Marea Britanie, iar conform Complete University Guide, Brunel Law School se afla pe locul al 35-lea in Marea Britanie şi pe locul 5 in Londra.

Plymouth University (din cadrul NAVITAS)
Cu aproximativ 30 000 de studenţi, Plymouth University este una dintre cele mai mari universitaţi din Marea Britanie, iar studenţii se bucura de un campus in care s-au investit mai mult de 150 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea acestuia. Universitatea este in top 3 cele mai moderne universitaţi din UK.
Plymouth University International College (din cadrul NAVITAS) in parteneriat cu Plymouth University din Marea Britanie, ofera programe de tip Pathway pentru Licenta si Master.
Abordarea individuala şi calitatea serviciilor oferite studenţilor incepand de la inregistrarea la universitate pana la modul de predare şi examinare sunt punctele forte in experienţa zilnica a fiecarui student de la PUIC.

Northampton University
University of Northampton este o instituţie moderna, orientata spre tehnologii de viitor, in care s-au investit peste 73 de milioane de lire sterline in dezvoltarea dotarilor de care dispune şi in resursele oferite. Mediul de studiu este prietenos, iar studenţii sunt susţinuti constant de profesori in activitatea lor. In plus, rata de angajabilitate a absolvenţilor este de 96%. Universitatea ofera burse in valoare de 3000 de lire sterline pe intreaga durata a studiilor (pana la 1000 de lire sterile pe an).

SAE Creative Media Institute
SAE Institute a fost fondat in 1976 şi intre timp a devenit cea mai mare instituţie academica axata pe creative media, cu 54 de campusuri in 26 de ţari. Curricula oferita a fost alcatuita impreuna cu profesionişti de top din domeniu, pentru a raspunde cerinţelor globale in ceea ce priveşte industria de creaţie.
SAE Institute are o reţea care se intinde pe 5 continente şi are campusuri in centre internaţionale pentru creative media, precum Londra, Berlin, Munchen, Paris, Barcelona, New York, Los Angeles şi multe altele.

Sheffield Hallam University
Fondata in anul 1843 ca şcoala de design, de mai bine de un secol Sheffield Hallam University se numara printre cele mai bune scoli de arta şi design din Marea Britanie. In anul 1992 primeşte dreptul de a purta numele Sheffield Hallam University, iar astazi este una din cele mai avansate şi inovatoare universitaţi din Marea Britanie. Universitatea ocupa locul al 4-lea ca marime, cu peste 35 000 de studenţi, licenţiaţi in peste 700 de specializari, din peste 100 de ţari.

Swansea University
Swansea University este cea mai buna universitate din Ţara Galilor, conform prestigioasei publicaţii Times şi este situata pe locul al 15-lea in Marea Britanie in privinţa satisfacţiei studenţilor. Universitatea lucreaza indeaproape cu intreprinderi, firme şi reprezentanţi ai sectorului public pentru a imbunataţi permanent oferta educaţionala pe care o pune la dispozitie viitorilor absolvenţi care doresc sa intre pe piaţa muncii. Astfel, universitatea se asigura ca materiile şi cursurile oferite pregatesc viitorii angajaţi sau antreprenori pentru o cariera de succes.
Universitarea ofera burse de merit de pana la £2,000 şi burse de excelenţa de £3,000 (cel puţin 9.5 la BAC).

University of Essex
University of Essex face mai mult decat sa ofere un titlu academic – ei incurajeaza studenţii sa puna intrebari, sa conteste normele şi sa aiba un impact pozitiv asupra lumii. Essex se mandreşte cu locul al 2-lea in ceea ce priveşte experienţa academica a studenţilor şi cu locul 5 in domeniul ştiinţelor sociale in randul universitaţilor din Marea Britanie.
Universitatea ofera mai multe burse, printre care o bursa speciala studenţilor romani care işi incep studiile in anul universitar 2017-2018, in valoare de 1000 de lire sterline şi Essex Sports Scholarships care poate valora pana la 3 000 de lire sterline.

University of Sunderland
University of Sunderland este o instituţie inovatoare, cu standarde inalte in ceea ce priveşte predarea, cercetarea şi susţinerea oferita, la care studiaza aproximativ 19.500 de studenţi la programe full-time şi part-time. Universitatea ofera 89 de programe de licenţa şi 63 de programe de masterat, in cele 3 campusuri (2 in Sunderland şi 1 in Londra). Universitatea pune la dispoziţie burse de pana la 3000 de lire sterline.

York St. John University
York St. John University este o universitate ce ofera programe de inalta calitate, prietenoasa şi recunoscuta pentru excelenţa academica şi comunitatea strans legata. Universitatea dispune de un campus bine organizat in centrul oraşului istoric York, care a beneficiat recent de o investiţie de 100 de milioane de lire sterline. York St. John University ofera burse in valoare de £1750, in funcţie de notele obţinute la diploma de Bacalaureat şi licenţa.

HZ University of Applied Sciences, Olanda
Universitatea este imparţita in şapte Academii specializate in Business Administration, Tehnologie, Turism, Inginerie, Chimie şi Logistica şi are o puternica orientare profesionala. Cei mai multi dintre profesori sunt oameni de afaceri cu o experienţa reala in industrie. Universitatea are parteneriate cu universitaţile de frunte din China, in domeniul administrarii apelor şi ecologiei, scopul fiind schimbul de experienţa, dar şi de studenţi şi cadre universitare.

Mai multe detalii puteţi gasi pe www.worlduniversities.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.