160 de elevi la Concursul interjudetean de matematica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.03.2014 17:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Concursul interjudeţean de matematica Memorialul "Traian Lalescu" ajuns la cea de-a 28-a ediţie se va desfaşura in acest sfarşit de saptamana la Universitatea de Vest din Timisoara.

Concursul este patronat de Facultatea de Matematica şi Informatica a UVT şi se adreseaza elevilor din cele patru judeţe din vestul ţarii: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.
El este organizat anual in cate unul dintre cele patru judeţe de catre Inspectoratul Şcolar Judeţean, in colaborare cu Facultatea de Matematica şi Informatica şi filiala judeţeana a Societaţii de Ştiinţe Matematice din Romania.
La concurs participa cate 20 de elevi de la clasa a V-a, la a XII-a, (primii 5 elevi clasaţi la olimpiada judeţeana), 160 de elevi in total.

Anul acesta, concursul se desfaşoara in perioada 21-23 martie, festivitatea de deschidere avand loc pe 21 martie, de la ora 18, in Aula Magna a Universitaţii de Vest din Timisoara.
Subiectele de concurs şi baremele de corectare sunt realizate de cadre didactice ale Facultaţii de Matematica şi Informatica din cadrul Universitaţii de Vest din Timisoara.
Echipa de realizare a subiectelor este coordonata de prodecanul Facultaţii de Matematica şi Informatica, lect. dr. Mihai Chiş.
Autorii subiectelor supervizeaza, de asemenea, corectura, asigurand calitatea acesteia.
In cadrul concursului va avea loc şi un workshop cu tema Probleme actuale ale invaţamantului matematic universitar şi preuniversitar, in sala multimedia a Liceului Teoretic "Grigore Moisil".
Acesta va fi moderat de prodecanul Facultaţii de Matematica şi Informatica, conf. dr. Dan Comanescu şi de directorul Departamentului de Matematica din cadrul  Facultaţii,  prof. dr. Bogdan Sasu, fiind programat a avea loc sambata, 22 martie, intre orele 10-12:30 .
Universitatea de Vest din Timisoara asigura premiile I, II şi III la toate cele opt clase. Premii in obiecte vor fi, de asemenea, oferite de sponsori ai concursului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.