17 premii si 16.000 de lei pentru cei mai buni matematicieni dintre studenti

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.05.2014 17:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara a gazduit saptamana aceasta Concursul Naţional Studenţesc de Matematica „Traian Lalescu”, organizat de Facultatea de Matematica şi Informatica din cadrul Universitaţii de Vest din Timişoara, sub patronajul Ministerului Educaţiei Naţionale.

La aceasta ediţie au participat 76 de studenţi provenind de la 12 instituţii de invaţamant superior din ţara (Academia Tehnica Militara din Bucureşti, Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Universitatea „Politehnica” din Timişoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnica de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca,  Universitatea Maritima din Constanţa, Universitatea de Vest din Timişoara).
Concursul s-a desfaşurat pe patru secţiuni, ţinand seama de anul şi profilul urmat de catre studenţii participanţi (au participat 12 studenţi la secţiunea A, 22 de studenţi la secţiunea B, 21 de studenţi la secţiunea C şi 17 studenţi la secţiunea D).

In total, s-au acordat 17 premii şi menţiuni (cate un premiu I, II şi III pentru fiecare dintre cele patru secţiuni ale concursului), cate o menţiune pentru secţiunile A, C, D şi cate doua menţiuni pentru secţiunea B. Caştigatorii au primit diplome, premii in bani in valoare totala de peste 16000 de lei, precum şi carţi.
Diplomele şi premiile au fost oferite de catre Ministerul Educaţiei Naţionale, Fundaţia „Traian Lalescu” şi Universitatea de Vest din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.