180 de gospodarii din Cosava au facut primul pas spre civilizatie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.02.2014 20:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a fost la Cosava, comuna Curtea, pentru a inaugura cea mai noua retea de apa din estul judetului Timis.
Investitia face parte dintr-un proiect finantat de Guvernul Romaniei si se ridica la o valoare de 1,8 milioane lei.
La recensamantul din 2011, satul Coşava numara 396 de locuitori.

„Este o investitie foarte importanta pentru locuitorii satului Cosava care au de-acum apa potabila in gospodarii. Consiliul Judetean Timis va continua sa sprijine aceasta zona a judetului, mai defavorizata in comparatie cu celelalte si sunt convins ca investitiile vor continua pe tot ceea ce inseamna lucrari de infrastructura si nu numai, pentru a face viata oamenilor de-aici mai usoara”, a declarat vicepresedintele Calin Dobra.

Reteaua se intinde pe o lungime de 6, 8 kilometri si pana in prezent la ea s-au bransat 180 de gospodarii.

”Nu demult s-a facut receptia si la reteaua de canalizare pe toata partea principala a satului si ne bucuram ca am reusit sa finalizam la termen si lucrarile legate de introducerea retelei de apa. Pe domeniul public, bransarile au fost suportate prin proiect, la fel ca si caminele din fata caselor si apometrele”, a spus Mircea Grecu, primarul comunei Curtea.

Datorita reliefului, jumatate din reteaua de apa de la Cosava ajunge in casele oamenilor prin cadere libera, un astfel de sistem mai existand in Timis doar pe raza comunei Pietroasa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.