19 august - 1 septembrie: Cum va fi vremea in Banat?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.08.2013 18:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primele două zile ale intervalului 19 AUGUST - 1 SEPTEMBRIE 2013, în zona Banatului, vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, local caniculară în zona de câmpie a regiunii, iar mediile temperaturilor  maxime vor fi de aproximativ 34 de grade Celsius, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Apoi valorile termice vor marca o scădere, în medie, cu 4 grade Celsius, apropiindu-se de normele climatologice ale ultimei decade a lunii august.
Până la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză regimul termic va fi staţionar, la medii în jurul a 30 de grade, iar spre sfârşitul lunii există tendinţa ca valorile diurne să mai scadă, în medie, cu 2 grade.
Minimele termice vor scădea uşor şi treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la medii de 17...18 grade spre 14....15 grade Celsius.
Probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată creşte după 21 august, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii relativ restrânse, exceptând ziua de 27 august, când se pot semnala pe arii mai extinse.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.