1970 locuri bugetate la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.07.2012 13:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - 11 facultăţi, 70 specializări licenţă, 137 specializări masterat, 85% domenii de categoria A şi B oferă Universitatea de Vest din Timişoara pentru anul universitar 2012-2013, cifra de şcolarizare pentru studii finanţate de la bugetul de stat fiind de 1970 de locuri, în vreme ce la studiile cu taxă vor fi 3866 locuri.
Şi chiar dacă în acest an, la nivel naţional, statul a scos pe piaţă 60.000 de locuri bugetate, iar numărul celor care au obţinut bacalaureatul se ridică undeva în jurul a 40.000, conducerea UVT spune că nu crede că la Universitatea de Vest din Timişoara va exista vreo problemă cu acoperirea numărului de locuri.
Pentru că "Detaliile formează perfecţiunea, însă perfecţiunea nu este un detaliu", cum a spus Leonardo da Vinci, începând din 2012 la Universitatea de Vest din Timişoara se iniţiază formarea unor intelectuali deplini (şi nu doar specialişti) prin introducerea unor cursuri transdisciplinare. Astfel, în funcţie de preferintele fiecăruia, un viitor matematician va putea opta pentru un curs de istoria artei, un economist pentru un curs de antropologie, un geograf pentru un curs de management sau un sportiv pentru un curs de literatură engleză.
Vezi mai departe Totul despre Admiterea la Universitatea de Vest din Timişoara
» Calendar
» Acte necesare
» Taxe de inscriere
» Taxe de studiu 2012/2013
» Regulamente admitere
» Candidati de etnie roma
» Contact
Admitere pe facultati
» Lista facultatilor
» Specializari in limbi straine
Admitere candidati straini
» Admission for E.U. citizens
» Admission non-E.U. citizens
» Candidati tari membre U.E.
» Candidati non-U.E.
» Etnici romani
» Arhiva admitere
» Spatii cazare UVT

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.