2 premiere intr-o zi la Nationalul timisorean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.05.2013 17:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În exclusivitate, Naţionalul timişorean dedică ziua de duminică, 2 iunie, evenimentului teatral, programând două premiere în aceeaşi zi.
Astfel, premiera serii, programată de la ora 19 în Sala Mare a Teatrului Naţional, o aduce la rampă pe cunoscuta actriţă Claudia Ieremia, protagonistă a spectacolului Anna Karenina, adaptare de Helen Edmundson după Lev Tolstoi.
Spectacolul abordează o temă extrem de actuală azi, în al doilea deceniu al secolului XXI, reconstruind, dincolo de timp, destinul unei femei în căutarea propriei identităţi, într-o profundă idiosincrazie cu o societate care nu o confirmă decât ca femeie, ca soţie, ca mamă, ca amantă, dar niciodată ca fiinţă umană pur şi simplu. Drumul pe care Anna Karenina îl alege conştient, vizionar este drumul care o transformă pe Anna - omul în Anna Karenina - mitul.
Spectacolul poartă semnătura regizorală a Adei Lupu.
Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Claudia Ieremia, Ion Rizea, Victor Manovici, Matei Chioariu, Mădălina Ghiţescu-Petre / Victoria Rusu, Cătălin Ursu, Ana Maria Cojocaru, Victor Bucur, Daniela Bostan, Mălina Petre, Mirela Puia, Iuliana Crăescu, Paula Maria Frunzetti, Doru Iosif, Valentin Ivanciuc, Ana-Maria Pandele.
Scenografia aparţine Rodicăi Arghir (decoruri) şi Alinei Lăţan (costume). Muzica este compusă de Tibor Cári, iar mişcarea scenică este semnată de coregraful Răzvan Mazilu. Light design-ul este realizat de Lucian Moga.
În preambulul acestui eveniment, de la ora 11, la Studio „Uţu Strugari” al Teatrului Naţional are loc premiera spectacolului Bash de Neil LaBute.
Un spectacol plasat sub semnul sincerităţii crude, Bash este un triptic de trei piese într-un act, o explorare în egală măsură lucidă şi emoţională a răului, în complexitatea lui, în aparenţa sa adesea benignă, cotidiană.
Cei doi actori care semnează şi interpretează acest spectacol - Alexandra Didilescu şi Colin Buzoianu - pleacă de la premisa că Bash este „un foarte bun exerciţiu de căutare în suflet şi în minte, de renunţare la mijloace exterioare de expresie pentru a ajunge la sinceritate extremă - în ambele sensuri”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.