20 de ani de Biologie si Chimie la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.03.2012 21:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Vineri, 23 martie, cu începere de la ora 10, se va sărbători 20 de ani de Biologie şi Chimie la Universitatea de Vest din Timişoara.
Manifestările vor avea loc la FACULTATEA DE CHIMIE-BIOLOGIE-GEOGRAFIE pe Str. Pestalozzi 16.
La manifestare vor vorbi Prof. Dr. Adriana ISVORAN, Director Departamentul Biologie-Chimie, Prof. Dr. Marilen PIRTEA, Prof. Dr. Ioan TALPOŞ, Prof . Dr. Gheorghe IANOŞ, după care Conf. Dr. Aurel FAUR va face un scurt istoric al BIOLOGIEI în Universitatea de Vest din Timişoara, iar Prof. Dr. Adrian CHIRIAC - scurt istoric al CHIMIEI în Universitatea de Vest din Timişoara, precum şi alţii.
Înainte de final, odată cu premierea rezultatelor de excelenţă obţinute de membrii colectivului academic al Departamentului Biologie-Chimie, Prof. Dr. Adriana ISVORAN va prezenta câteva poveşti de succes ale Departamentul de BIOLOGIE-CHIMIE.

 

În anul 1991, prin ordinul Ministrului Învăţământului, în baza hotărârii cu nr. H.G. anexa 38/1991 s-a aprobat ca în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara să se înfiinţeze Secţia de Chimie, începând cu anul universitar 1991-1992, cu o cifră de şcolarizare de 25 studenţi. Cu acelaşi ordin a fost confirmată ca structură organizatorică Facultatea de Chimie-Biologie-Geografie, facultate ce a devenit funcţională din data de 1 octombrie 1991. În cadrul acestei facultăţi funcţionează Departamentul de Chimie, care deserveşte toate disciplinele cu profil chimic de la Secţia de Chimie, precum şi de la celelalte facutăţi sau secţii din Universitatea de Vest din Timişoara, care prin planurile de învăţământ necesită cunoştinţe de chimie.
În prezent, Secţia de Chimie a Facultăţii de Chimie, Biologie, Geografie oferă următoarele specializări la nivel licenţă: Chimie in limbile română şi engleză, Biochimie tehnologică (domeniul Chimie), Chimia Mediului (domeniul Ştiinţa Mediului), Chimie Informatică (domeniul Chimie) toate cu durata de 3 ani. La nivel de studii de masterat, Secţia de Chimie oferă 5 direcţii de studii: Chimia Compuşilor Biologic Activi, Chimia Compuşilor Farmaceutici şi a Materialelor Biocompatibile, Studiul Transdisciplinar al Protecţiei Mediului, Chimie Didactică, Tehnici de Analiză cu Aplicaţii în Industria Alimentară, Cosmetică şi Farmaceutică. De asemenea, avem o şcoala doctorală proprie cu un număr de 6 conducători de doctorat şi 20 doctoranzi în stagiu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.