20% dintre ROMANII din DIASPORA planuiesc sa revina in TARA in urmatorii 3 ani. PSD va asteapta cu bratele deschise!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.08.2017 11:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Romanii din diaspora veniţi acasa in vacanţa la Timişoara sunt invitaţi sa participe la Zilele Diasporei pe 3 august, alaturi de personalitaţi ale oraşului, antreprenori şi reprezentanţi ai administraţiei locale. 

Din partea echipei Repatriot vor participa la eveniment Hilde Brandl şi fostul ministru Marius Bostan.

Programul evenimentului Zilele Diasporei Timişoara – RePatriot
10:00 – Ceremonie publica organizata cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrarii trupelor romane in Timişoara in data de 3 august 1919. Locaţie: Piaţa Unirii
11:00 – Conferinţa Zilele Diasporei – RePatriot. Locaţie: Primaria Timişoara
13:00 – Sedinţa de plen festiv, in carul caruia se vor decerna titlurile de cetaţeni de onoare unor personalitaţi ale Timişoarei

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat romanilor din Diaspora, lansat de Romanian Business Leaders, o importanta fundaţie care reuneşte antreprenori şi lideri din mediul de afaceri romanesc, contribuitori importanţi la bugetele locale şi la bugetul naţional.

Conform estimarilor publicate in 2016 de Ministerul Romanilor de Pretutindeni in „Strategia Naţionala privind Romanii de Pretutindeni”, intre 3,5 şi 4 milioane de cetaţeni romani traiesc in strainatate.

Diaspora de mobilitate a inregistrat constant o tendinţa de creştere, ajungand la o rata de creştere anuala a emigrarii de 7,3% in 2015, conform datelor ONU.
Din 2006 pana in 2015, romanii din strainatate au trimis acasa peste 52 de miliarde de euro.
Mai mult, in 2015 RePatriot, cu sprijinul Open-I Research, a facut un studiu din care a reieşit ca 68% dintre aceşti romani din Diaspora planuiesc sa revina in ţara, din care 19% in mai puţin de 1 an şi 20% in mai puţin de 3 ani.

Repatriot JOBS işi propune aducerea in ţara a cat mai multor romani din Diaspora prin evidenţierea oportunitaţilor de pe piaţa muncii din Romania şi plasarea acestora pe posturi potrivite, raportate la experienţa internaţionala a acestora, precum şi crearea unei reţele solide care sa aduca impreuna romanii din Diaspora, companiile din Romania, investitori, manageri şi antreprenori din mediul privat, instituţii publice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.