200 de pesti au fost salvati. Dintr-un incendiu!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.04.2012 18:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Evenimentele la care a participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş în perioada 04.04.2012, ora 08.00 – 05.04.2012, ora 08.00:

*Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o crescătorie de peşte, pe strada Lacului din Timişoara. Incendiul a fost provocat de supraîncălzirea unei lămpi cu ultraviolete din sistemul de filtrare a apei din acvariu, determinând aprinderea componentelor plastice ale echipamentului. La sosirea la faţa locului, bazinele de peşte erau inundate cu fum, iar intervenţia rapidă a pompierilor a dus la salvarea a peste 200 de peşti, care riscau să moară prin asfixiere.

*Un alt echipaj al aceluiaşi detaşament a intervenit pentru stingerea unui incendiu de apartament, izbucnit la un imobil pe strada Dr. I Nemoianu din Timişoara. Proprietara a dat foc unor hârtii aflate în soba de teracotă, neglijând coşul de fum, care nu a fost curăţat. Pompierii au acţionat de urgenţă, împiedicând propagarea incendiului spre apartamentele vecine.

*Echipajul pirotehnic al I.S.U. Timiş a intervenit pentru asanarea unei grenade defensive, găsite în urma efectuării unor lucrări agricole într-o gospodărie cetăţenească din municipiul Timişoara. Grenada, rămasă din cel de-al doilea război mondial, era activă şi prin lovire sau bruscare, putea pune în pericol viaţa cetăţeanului. Grenada a fost transportată la sediul B al I.S.U. TIMIŞ, urmând a fi detonată ulterior.

*Echipajul de descarcerare Lugoj a intervenit pentru scoaterea unui copil prins sub un camion de exploatare a lemnului, pe un drum forestier accidentat, în zona Făgetului. Băiatul, în vârstă de 14 ani, se afla în cabină în momentul în care, sub o încărcătură prea mare, camionul s-a răsturnat; copilul a încercat să sară, însă a fost efectiv strivit de greutatea utilajului. La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD, a cărei intervenţie însă nu a mai fost necesară. Accesul deosebit de dificil şi lipsa semnalului telefonic în zonă a făcut ca timp de peste trei ore să nu existe niciun fel de informaţie cu privire la acest accident.

*Datorită precipitaţiilor din ultimele 24 de ore, numărul incendiilor de vegetaţie uscată a scăzut simţitor. Pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea a 8 arderi necontrolate, însumând o suprafaţă de aproximativ 14 ha.

Formaţiunea mobilă de urgenţă, reanimare şi descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a fost solicitată la 30 intervenţii de specialitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.