2067 LOCURI BUGETATE si alte 4000 in REGIM cu TAXA la UNIVERSITATEA de VEST din TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.07.2017 08:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

2067 locuri bugetate şi alte 4000 in regim cu taxa sunt scoase la concurs, in acest an, la  Universitatea de Vest din Timişoara.
Pentru admiterea 2017, UVT a pregatit facilitaţi privind cazarea candidaţilor, inscrierea cat  mai aproape de casa, dar şi pentru elevii cu rezultate deosebite la concursurile naţionale şi  internaţionale.

Oferta Universitaţii pentru absolvenţii de liceu consta in 76 de specializari de licenţa, in 11  facultaţi: Arte şi Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie şi de Administrare a  Afacerilor; Educaţie Fizica şi Sport; Fizica; Litere, Istorie şi Teologie; Matematica şi  Informatica; Muzica şi Teatru; Sociologie şi Psihologie; Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe  ale Comunicarii.

Absolvenţii de liceu care se vor inscrie la Universitatea de Vest din Timişoara in cadrul  sesiunii de admitere 2017 vor putea solicita alocarea unui loc de cazare gratuit pentru o  perioada de trei zile.
Instituţia ofera aceasta facilitate pe perioada admiterii la ciclul licenţa. In acest sens, cei  interesaţi vor depune o cerere in momentul inscrierii la facultate. Cazarile se vor face in  caminul C15, iar perioada pentru care se face solicitarea nu trebuie sa depaşeasca trei zile.

Universitatea a deschis centre de admitere in mai multe judeţe, pentru ca persoanele cu  disponibilitaţi reduse de deplasare sa parcurga procedura la ei in localitate.
Centrele de inscriere şi admitere din afara Timişoarei funcţioneaza in perioada 11-14 iulie, in  Deva, Reşiţa,  Drobeta - Turnu Severin, Ramnicu Valcea şi Targu Jiu.

Cei mai buni elevi de clasa a XII-a sunt acceptaţi pe loc la Universitatea de Vest din  Timişoara (UVT), cu condiţia promovarii examenului de bacalaureat.
Astfel, participanţii la olimpiadele naţionale care au obţinut distincţii (premiile I, II, III,  menţiuni) au posibilitatea sa ocupe locuri fara taxa in cadrul facultaţilor Universitaţii.  Masura este valabila pentru toţi olimpicii naţionali şi internaţionali, indiferent de  disciplina la care au participat.
Pe langa cazarea gratuita şi centrele judeţene, UVT ofera şi facilitatea preinscrierii online,  in cazul candidaţilor care, in perioada studiilor liceale, au obţinut distincţii la olimpiadele  şcolare şi/sau la alte concursuri naţionale şi internaţionale.
In plus, acestora le sunt acordate urmatoarele facilitaţi: bursa in valoare de 800 lei/luna;  integrarea in cele mai bune proiecte/centre de cercetare ale UVT; asigurarea costurilor de  transport şi cazare pentru participari cu lucrari la conferinţe naţionale/internaţionale;  cazarea gratuita in caminele Universitaţii.

Pentru detalii despre procesul de admitere, cei interesaţi pot consulat pagina de internet a  instituţiei, www.uvt.ro, şi işi pot trimite intrebarile pe Facebook la Universitatea de Vest  din Timisoara - Info Admitere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.