2080 de locuri bugetate si 3500 de locuri cu taxa la Universitatea de Vest din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.07.2015 12:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cea mai mare instituţie de invaţamant superior din vestul ţarii işi deschide porţile pentru absolvenţii de liceu.
Universitatea de Vest din Timişoara scoate la concurs, pentru admiterea din acest an, un numar de 2080 de locuri bugetate, in cele 11 facultaţi ale sale: Arte şi Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie şi de Administrare a Afacerilor; Educaţie Fizica şi Sport; Fizica; Litere, Istorie şi Teologie; Matematica şi Informatica; Muzica şi Teatru; Sociologie şi Psihologie; Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicarii.

Din toamna, la UVT vor funcţiona şi doua noi specializari, „Contabilitate şi informatica de gestiune” - in limba germana, la Facultatea de Economie şi specializarea „Arte Decorative”, la Facultatea de Arte şi Design. De altfel, Universitatea ofera, la nivel de licenţa, şase specializari in limbi straine.

Universitatea de Vest din Timişoara, in baza acordurilor incheiate, anunţa menţinerea centrelor de inscriere şi admitere din anul 2014 şi operaţionalizarea unui nou centru in Ramnicu Valcea, pentru ambele sesiuni de admitere 2015, pentru toate facultaţile.
Centrele de inscriere şi admitere vor prelua dosarele candidaţilor in aceleaşi condiţii ca in Timişoara, aceştia fiind scutiţi de un drum suplimentar.
Cei interesaţi se pot inscrie la cursurile Universitaţii de Vest din Timişoara şi in centrele judeţene de inscriere şi admitere nominalizate mai jos, in perioada 13-16 iulie 2015, intre orele 9.00-14.00: Colegiul Naţional „Decebal” Deva - Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22 / Municipiul Deva, Judeţul Hunedoara (Intrarea de pe strada Andrei Şaguna), Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa - Bd. A.I. Cuza, Nr. 7 / Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” - Str. Crişan, nr. 50 / Drobeta – Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, Colegiul Naţional „Mircea cel Batran” - Str. Carol I, Nr. 41 / Ramnicu Valcea, judeţul Valcea.

Universitatea pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu şi un numar de aproximativ 3500 de locuri in regim cu taxa.
Pentru admiterea la nivel de master, UVT are disponibile un numar de 1200 de locuri bugetate.
Calendarul inscrierii şi admiterii difera de la o facultate la alta, iar informaţii detaliate sunt disponibile pe pagina de internet a Universitaţii de Vest sau pe pagina de Facebook a instituţiei, uvtromania.
Universitatea are stabilita o perioada de admitere şi in toamna, dupa cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, pentru locurile ramase neocupate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.