24 de perchezitii domiciliare in judetele Timis, Mehedinti si Dolj

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2014 13:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

4.000.000 de tigarete si 19.000 de euro au fost ridicate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Timis si procurorii D.I.I.C.O.T., in urma a 24 de perchezitii domiciliare desfasurate pe raza a 3 judete.

In data de 21.05.2014, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism — Serviciul Teritorial Timişoara, impreuna cu ofiţerii de poliţie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Timişoara Oradea şi Cluj, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi cu sprijinul Gruparii Mobile de Jandarmi Timişoara, au efectuat un numar de 24 de perchezitii domiciliare, dintre care 15 pe raza judetului Timis, 2 in judetul Arad si 6 in Maramures, in vederea destructurarii unui grup infracţional organizat specializat in savarşirea unor infracţiuni privind transportul şi distribuirea de ţigari provenite din infracţiuni de contrabanda, fapte prev. şi ped. de art. 367 C. pen. şi art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu jumatatea anului 2013, membrii grupului infracţional procurau ţigarete de pe raza judeţelor Maramureş şi Arad, introduse pe teritoriul Romaniei din Ucraina şi Serbia, in mod fraudulos, acestea fiind ulterior comercializate in judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj.
Au fost capturate aproximativ 60 baxuri ţigari a caror valoare se ridica la suma de 600.000 lei.
In urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscarii aproximativ 400 baxuri ţigari şi suma de 19.000 euro.
Au fost puse in executare 20 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara, pentru audieri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.