24.695.616,44 lei pentru Stefan cel Mare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.04.2014 20:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Valoarea totala a proiectului de reabilitare a liniei de tramvai si modernizare trame stradale pe Strada Stefan cel Mare, in municipiul Timisoara - Traseu 1 - tronsonul cuprins intre Str. St.O.Iosif si intersectia cu Str.1 Decembrie, este de 24.695.616,44 lei (T.V.A. inclus), din care asistenta nerambursabila din partea Uniunii Europene este de 19.817.178,84 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt reabilitarea liniei de tramvai pe str. Ştefan cel Mare din Municipiul Timişoara (tronsonul cuprins intre str. Şt. O. Iosif şi intersecţia cu str. 1 Decembrie), amenajari rutiere - carosabil, trotuare, piste biciclişti, zone verzi, semaforizare, precum şi eglementarea reţelelor stradale: alimentare cu apa, canalizare, reţele termice, iluminat public.
Zona de interventie a proiectului este pe Str. Stefan cel Mare, tronsonul cuprins intre intersectia cu Str. St.O.Iosif si intersectia cu str. 1 Decembrie.
Proiectul propune o interventie complexa care va avea ca rezultat reabilitarea liniei de tramvai prin inlocuirea integrala a infrastructurii şi suprastructurii acesteia,  reconfigurarea strazii prin amenajarea carosabilului (4 benzi de circulaţie – cate 2 pe sens), a trotuarelor, a pistelor de ciclişti si a spatiilor verzi si reglementarea retelelor stradale (alimentare cu apa, canalizare, retele termice, iluminat public).

Lucrarile de reabilitare a liniei de tramvai si modernizare trame stradale pe Strada Stefan cel Mare, in municipiul Timisoara - Traseu 1 - tronsonul cuprins intre Str. St.O.Iosif si intersectia cu Str. 1 Decembrie, vor fi executate de catre SC Porr Construct SRL in baza contractului de executie lucrari nr. 77/26.03.2014, intr-o perioada de 9 luni, la o valoare de 18.044.131,33 lei, fara TVA.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Municipiul Timisoara au semnat contractul de finantare nerambursabila cu nr. 3627/29.01.2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.