26 de incendii de vegetatie uscata pe 180 de hectare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.03.2012 08:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Evenimentele la care a participat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş în perioada 19.03.2012, ora 8 - 20.03.2012, ora 8:

*În data de 19.03.2012, la ora 09:20, echipajul pirotehnic al Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara a efectuat identificarea, cercetarea, transportul şi depozitarea temporară a unei grenade defensive, descoperite în localitatea Pesac, judeţul Timiş. Muniţia a fost depozitată la sediul B al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş urmând a fi distrusă ulterior. Terenul a fost asanat în proporţie de 100 %.

*Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara a intervenit în data de 19.03.2012, ora 14.24, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe casa scării unui bloc de locuinţe, pe strada Franz Liebhard din municipiul Timişoara. Au ars: un dulap, deşeuri de hârtie depozitate pe casa scării şi izolaţia cablurilor TV de pe casa scării. Sursa probabilă de incendiu: flacără (împrejurare determinantă: acţiunea unor persoane iresponsabile).

*Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara a fost solicitat în data de 19.03.2012, ora 15.40 pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul unei manifestaţii publice, cu durata de 2 ore, desfăşurate în Piaţa Victoriei din municipiul Timişoara. Nu s-a intervenit.

*Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara a intervenit în data de 19.03.2012, ora 19.22, pentru spălarea carosabilului de ulei rezultat în urma coliziunii dintre două autoturisme, pe Calea Dorobanţilor din municipiul Timişoara. Întreaga operaţiune a durat aproximativ 30 minute, timp în care traficul rutier a fost blocat.

*Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a 26 incendii de vegetaţie uscată, însumând peste 180 ha de pe teritoriul judeţului. Peste jumătate din numărul incendiilor s-au manifestat în zona Făgetului (Făget, Curtea, Fârdea, Mănăştiur), urmată de zona Lugojului (Traian VUIA, Bârna, Victor Vlad Delamarina, Ştiuca, Bethausen). În municipiul Timişoara s-a intervenit la un număr de 4 incendii de vegetaţie uscată (aproximativ 8 ha), la ieşirile din oraş. Incendii izolate s-au manifestat şi pe raza localităţilor Buziaş, Moraviţa, Remetea Mare şi Sânnicolau Mare.

Formaţiunea mobilă de urgenţă, reanimare şi descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a fost solicitată la 41 intervenţii de specialitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.