26 de perchezitii, peste 150.000 medicamente si steroizi...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.06.2014 21:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In urma a 26 de percheziţii desfaşurate de poliţişti, pe 20 iunie, au fost ridicate peste 150.000 de tablete şi comprimate de medicamente şi steroizi.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor — IGPR au desfaşurat 26 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi judeţelor Argeş, Calaraşi, Iaşi, Salaj, Bihor şi Timiş, la domiciliile mai multor persoane, in locuri de producţie şi depozitare a substanţelor interzise.

Acţiunea a vizat 3 grupari infracţionale implicate in producţia, depozitarea şi comercializarea ilegala in Romania şi in alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.
Aceste medicamente erau comercializate atat in Romania, prin intermediul internetului, cat şi in alte state comunitare, in special in Spania şi Ungaria, prin intermediul unor persoane interpuse.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat pana in prezent depaşeşte 1.000.000 de lei.
Au fost puse in aplicare 22 de mandate de aducere, urmand a fi dispusa reţinerea a 14 dintre membrii gruparilor infracţionale implicate in cauza.

In cauza, au fost efectuate cercetari faţa de 22 de persoane, sub aspectul savarşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fapta prevazuta şi pedepsita de art. 367 alin. (1) Codul Penal, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, in forma continuata, fapta prevazuta şi pedepsita de art. 357 alin. (2) Codul Penal, evaziune fiscala, fapta prevazuta şi pedepsita de art. 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005 şi comercializarea de produse alterate in forma continuata, fapta prevazuta şi pedepsita de art. 358 alin. (3) Codul Penal.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.