260 persoane inactive in cautarea unui loc de munca

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.07.2014 17:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Miercuri, 23 iulie 2014, ora 11, la Casa Tineretului din Timisoara – Strada Aries nr.19,  va avea loc conferinţa de lansare a proiectului privind masuri active de ocupare pentru 260 persoane inactive, in cautarea unui loc de munca.

Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara, in parteneriat cu Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Munca Timiş, deruleaza proiectul de tip grant Masuri active de ocupare pentru 260 persoane inactive, in cautarea unui loc de munca, şomeri, inclusiv şomeri de lunga durata din Regiunea Vest, Judeţul Timiş.
Proiectul este co-finantat prin Fondul Social European şi se deruleaza la nivel local, in perioada Martie 2014 – Iulie 2015.
Obiectivul general al proiectului vizeaza creşterea nivelului ocupabilitaţii, adaptabilitaţii şi mobilitaţii pe piaţa muncii pentru 260 persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca şi şomeri, printr-un program integrat de masuri de ocupare.
Efectul pe termen mediu urmareşte implementarea unor metode inovative şi integrate de identificare, informare, evaluare, consiliere, formare profesionala, mediere şi plasare pentru persoane inactive, şomeri, şomeri de lunga durata; creşterea numarului de persoane provenite din grupuri vulnerabile angajate.

Principalele activitaţi prevazute in cadrul proiectului: Informare şi consiliere profesionala individuala sau de grup pentru 260 persoane; Organizarea de programe de formare profesionala: electrician exploatare medie şi joasa tensiune; frizer–coafor–manichiurist–pedichiurist; bucatar; macelar; operator calculator electronic şi reţele; contabil; inspector/referent resurse umane; Module de instruire pentru 100 persoane inactive, şomeri, inclusiv şomeri de lunga durata, pentru construirea de abilitaţi transversale care contribuie la integrarea acestora pe piaţa muncii; Mediere şi plasare pe piaţa muncii pentru 100 de persoane participante la proiect.
Grupul ţinta inclus in activitaţile proiectului este format din 40 persoane in cautarea unui loc de munca, 40 persoane inactive, 180 şomeri, dintre care 114 şomeri de lunga durata; 20 şomeri peste 45 ani, 60 şomeri tineri şi 37 şomeri de lunga durata tineri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.