2700 studenti pentru toamna bobocilor la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.07.2014 12:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Ajunsa la final, admiterea din aceasta vara de la Universitatea de Vest din Timişoara aduce in randul comunitaţii academice un numar de 2700 noi studenţi la ciclul licenţa.
Aceştia se vor alatura colegilor mai mari, in cadrul celor 11 facultaţi şi 73 de programe de studiu.
Este al doilea an de cand Universitatea de Vest din Timişoara a reintrodus examenul de admitere, in funcţie de specificul şi alegerea fiecarei facultaţi.

Astfel, din cele 2000 de locuri disponibile la buget au fost ocupate 1700, locuri mai fiind disponibile la specializari de la Facultaţi precum cele de Arte şi Design; Chimie, Bilogie, Geografie; Fizica; Litere, Istorie şi Teologie; Matematica si Informatica; Muzica; Economie şi de Administrare a Afacerilor; Sociologie şi Psihologie; Stiinte Politice, Filozofie si Stiinte ale Comunicarii.
In ceea ce priveşte locurile cu taxa, au fost ocupate peste 1000 din cele 3600 disponibile.
Locurile bugetate ramase libere vin in intampinarea mai multor categorii de absolventi care sunt asteptati la UVT: componenti ai loturilor olimpice, absolventi de liceu cu rezultate remarcabile dar care din diverse motive nu au putut fi prezenti la sesiunea de bacalaureat din luna iulie, tineri a caror situatie materiala nu le permite sa urmeze studii superioare la forma cu taxa.
Pe de alta parte, UVT pune la dispozitia candidatilor de etnie rroma un numar de 30 locuri cu finantare de la buget.

„Admiterea la ciclul de licenta in anul 2014 s-a desfasurat sub presiunea unor cifre care nu incurajeaza calitatea: un efectiv redus al absolventilor de liceu, un numar si mai mic al celor care au promovat examenul de bacalaureat – putin peste 90.000, un numar mare de locuri bugetate la nivelul intregii tari – 62.400. In acest context, putem spune ca rezultatul obţinut de UVT, prin inmatricularea a 2700 studenti din care peste 50% pe locurile cu taxa, este unul foarte bun. Daca ne gandim la faptul ca in zona de recrutare a UVT (judetele Arad, Caras Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Timis) avem aproximativ 10.000 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat si ca in aceasta zona exista nu mai putin de 7 universitati de stat care au pus la dispozitia candidatilor locuri cu finantare de la buget iar UVT a reusit sa atraga 25% din acesti candidati, atunci da, ne putem declara multumiti cu acest rezultat si confirmam, inca o data, ca UVT reprezinta o emblema a calitatii in invatamantul universitar romanesc”, a spus rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Universitatea mai are in desfaşurare, in cadrul admiterii din aceasta vara, etapa de confirmari la Facultatea de Fizica şi la Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport.
O noua etapa de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru locurile de la buget şi taxa libere, se va desfaşura in perioada 8 – 21 septembrie.
Detalii suplimentare pot fi obţinute pe pagina de internet a Universitaţii, www.uvt.ro sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/uvtromania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.