30 de perchezitii in judetele Timis si Sibiu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.01.2014 10:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Peste 150 de politisti au efectuat 30 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis si Sibiu, in vederea destructurarii unei grupari infractionale specializate in furturi din locuinte.
 
Azi, 30 ianuarie a.c., in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Tribunalul Timis, politistii Serviciului de Investigatii Criminale–I.P.J. Timis, sub coordonarea procurorilor D.I.C.O.T., au descins la 30 de adrese din judetele Timis (26) si Sibiu (4), pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in furturi din locuinte.
Totodata, vor fi puse in executare 16 mandate de aducere pe numele suspectilor, persoanele identificate urmand a fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara.

<p

In fapt, in cursul anului 2013, cei 16 membri ai gruparii infractionale sunt suspectati ca ar fi comis 22 de furturi din locuinte, pe raza judetelor Timis, Caras-Severin si Sibiu.
Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la peste 1.000.000 de euro.

###

Arme, bijuterii, aparatura electronica, bani si alte bunuri au fost ridicate in urma perchezitiilor efectuate.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat, de la locuintele suspectilor, in vederea continuarii cercetarilor, patru arme, aproape 250 de grame de bijuterii din aur, mai multe ceasuri, telefoane mobile, aparatura electronica, carduri bancare si 20.000 de lei.
Totodata, au fost ridicate mai multe unelte, despre care exista suspiciuni ca au fost folosite la comiterea faptelor.
Au fost identificate si indisponibilizate 13 autoturisme detinute sau utilizate de suspecti, a caror valoare este estimata la 200.000 de euro.
13 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timis, pentru audieri, sapte dintre suspecti fiind retinuti pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si  furt calificat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.