300.000 de lei pentru 692 de copii cu deficiente

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.12.2013 15:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - MOL Romania şi Fundaţia pentru Comunitate au anunţat, la Timişoara, organizaţiile non-profit care vor beneficia de o finanţare totala in valoare de 300.000 de lei.  
Astfel vor fi susţinute cauzele a peste 692 de copii cu deficienţe, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave, in cadrul celei de-a cincea ediţii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor.
Numarul dosarelor de candidatura depuse a atins un nou record, fiind inregistrate 150 de inscrieri din partea organizaţiilor non-profit şi asociaţiilor care intenţioneaza sa deruleze proiecte de terapie alternativa pentru copii şi tineri in perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014.
Juriul a selectat 18 asociaţii, care vor primi finanţari in valoare totala de 300.000 lei.
La evenimentul organizat cu ocazia anunţarii rezultatelor a participat dr. Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantila din Timisoara, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, preşedintele juriului.
Organizaţiile selectate provin din Bucureşti şi din judeţele Alba, Bacau, Bihor, Calaraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Harghita, Mureş, Neamţ, Salaj, Sibiu, Timiş.
Printre domeniile in care vor fi derulate proiecte se numara terapia prin arta, meloterapie, ludoterapie, stimulare senzoriala, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistata de animale, hipoterapia, atelier de jurnalism şi foto-jurnalism, recreerea terapeutica, respectiv reabilitarea psiho-sociala şi dezvoltarea unor competenţe.

Participanţii la evenimentul de anunţare a rezultatelor au asistat la prezentarea unui episod din activitatea voluntarilor Asociaţiei Little People Romania, care au fost implicaţi in desfaşurarea proiectului „In lumea poveştilor cu Leul Curajos” in secţiile mari de oncopediatrie din ţara.
Pe langa cei 370 de beneficiari direcţi afectaţi de cancer, proiectul a urmarit instruirea a 35 de studenţi voluntari şi intalnirea cu peste 170 de copii sanatoşi din şcoli şi gradiniţe, parteneri nemijlociţi in lupta cu boala a tinerilor afectaţi.
Poveştile terapeutice ii ajuta pe copii sa inţeleaga boala, necesitatea spitalizarii şi a tratamentului, respectiv de a gasi caile de comunicare intre copii bolnavi şi sanatoşi.
In cele patru ediţii precedentele MOL Romania a sponsorizat 72 proiecte cu aproape 1,2 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 6.600 de copii şi tineri.

Concursul de proiecte pentru cea de-a cincea ediţie a fost lansat in 9 octombrie, iar termenul de trimitere a dosarelor de proiecte a fost 9 noiembrie 2013.
Fiecare organizaţie a putut sa beneficieze de o suma de maximum 20.000 lei sub forma de prefinantare, iar fondurile totale disponibile au fost de 300.000 lei.
Juriul ediţiei 2013 a fost format din: Violeta Stan, medic primar, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, Mugur Ciumageanu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara, Roxana Morun, realizator TVR Timişoara, Sorin Predescu, psiholog, lector universitar, directorul Centrului de Asistenţa şi Integrare Psihopedagogica de la Universitatea de Vest Timişoara, Gyöngyi Tar, director executiv al Directiei de Sanatate Publica Harghita.

Fundatia World Vision Romania         Vreau sa-ti spun povestea mea    Constanţa
Asociatia Pentru Promovarea Dezvoltarii Personale, APDP     Da culoare vietii tale    Bacau
Asociatia Little People         In lumea muzicii cu Leul Curajos   Cluj
Fundatia Internationala Pentru Copil si Familie Dr. Alexandra Zugravescu     SMILE - camera de joc pentru copii internati pe termen lung la Spitalul Clinic de Urgenta Grigore Alexandrescu    Bucuresti
Asociatia Authelp    Authelp Egyesület    Muzica coloreaza lumea copiilor cu autism / A zene színessé teszi az autista gyermekek életét    Miercurea Ciuc    Harghita
Asociatia Hip-Tep    Hip-Tep Egyesület    Visul micului calaret / A kis lovas álma    Aiud    Alba
Asociatia Prin Viata Impreuna  Terapie prin stimulare senzoriala pentru copiii cu dizabilitati institutionalizati din Calarasi
Asociatia Audiosofia         Jocul rupe masca tacerii    Bucuresti
Asociatia K'arte         AvenTURA jurnalistica    Targu Mures
Fundatia Haven - Speranta Tuturor cu Centrul de zi Silvia   Caruselul Simturilor    Piatra Neamt    Neamt
Fundatia Hospice Emanuel din Oradea    Program de Ludoterapie "Jocul de-a doctorul nu-i o joaca". Program de joc terapeutic pentru copii cu boli grave, fratii lor si copii ai pacientilor adulti bolnavi de cancer avansat.    Oradea
Asociatia Prader Willi din Romania         ARTrare    Zalau    Salaj
Asociatia Horsemotion         HorsEmotion - Sunt special si merit un terapeut special!    Timisoara
Fundatia Inima de Copil         Cant, dansez si ma simt bine!     Galaţi
Asociatia Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu         In lumea basmelor terapeutice    Sibiu
Asociatia Down Oradea Romania         Cainele si copilul - o prietenie fara frontiere      Oradea    Bihor
Asociatia Copiilor si Tinerilor Diabetici Mures - ASCOTID         Aventura culorilor - utilizarea terapiei prin pictura la copiii cu diabet insulinodependent     Targu Mures
Asociatia Vedem Impreuna         Astazi cititor, maine scriitor    Sibiu

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.