313 PERCHEZITII in 29 de JUDETE!... JOCURI de NOROC, EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.12.2016 11:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurori ai Secţiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Casaţie şi Justiţie efectueaza cercetari in doua dosare penale avand ca obiect savarşirea infracţiunilor de evaziune fiscala şi spalare a banilor.

In cursul zilei de 9 noiembrie 2016, pe baza autorizaţiilor emise de catre instanţa, sub coordonarea procurorilor, poliţişti din cadrul I.G.P.R. — Direcţia de Investigare a Criminalitaţii Economice, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia Generala de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul a 29 de inspectorate judeţene de poliţie efectueaza 313 percheziţii domiciliare la sediile a 16 societaţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate in savarşirea infracţiunilor menţionate mai sus.

Percheziţiile se desfaşoara dupa cum urmeaza:
— pe raza municipiului Bucureşti — 5;
— pe raza judeţului Argeş — 7;
— pe raza judeţului Bacau — 4;
— pe raza judeţului Bihor — 8;
— pe raza judeţului Bistriţa-Nasaud — 5;
— pe raza judeţului Braşov — 12;
— pe raza judeţului Caraş-Severin — 1;
— pe raza judeţului Calaraşi — 3;
— pe raza judeţului Cluj — 47;
— pe raza judeţului Constanţa — 3;
— pe raza judeţului Covasna — 16;
— pe raza judeţului Damboviţa — 1;
— pe raza judeţului Galaţi — 14;
— pe raza judeţului Gorj — 1;
— pe raza judeţului Harghita — 16;
— pe raza judeţului Hunedoara — 27;
— pe raza judeţului Iaşi — 5;
— pe raza judeţului Ilfov — 2;
— pe raza judeţului Maramureş — 1;
— pe raza judeţului MehedinŢi — 1;
— pe raza judeţului Mureş — 82;
— pe raza judeţului Olt — 4;
— pe raza judeţului Prahova — 6;
— pe raza judeţului Satu Mare — 7;
— pe raza judeţului Salaj — 15;
— pe raza judeţului Sibiu — 9;
— pe raza judeţului Teleorman — 1;
— pe raza judeţului Timiş — 2;
— pe raza judeţului Vaslui — 2;
— pe raza judeţului Valcea — 6.

Din probele administrate pana in acest moment a rezultat ca in perioada 2013 — prezent, a fost creat un mecanism infracţional in scopul fraudarii bugetului de stat prin neinregistrarea in evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc in sali deschise pe raza mai multor localitaţi din judeţele mai sus menţionate.

Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale acestora.
Principalele modalitaţi concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor/sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau in:
— modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe placile de baza ale terminalelor de jocuri de noroc;
— modificarea controlului mecanic de ieşire, metoda ce nu necesita intervenţia fizica in aparat;
— scaderea ratei in care se genereaza posibilitatea de caştig — prin instalarea unor dispozitive artizanale numite ”frane” care incetinesc acumularea procentajului la care este generata posibilitatea de caştiguri mari (JACKPOT).

Sumele neinregistrate in evidenţele contabile erau reintroduse ulterior in circuitul economic ca ”imprumut asociat” pentru extinderea activitaţilor in domeniul jocurilor de noroc.
Totodata, urmeaza a fi efectuate controale la un numar de 142 de puncte de lucru ale unei societaţi avand acelaşi obiect de activitate cu cele care fac obiectul percheziţiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.