329 de elevi concureaza la Olimpiada Nationala de Muzica de la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.04.2017 10:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Interpretare vocala, instrumentala si studii teoretice muzicale sunt cele trei sectiuni ale Olimpiadei Nationale care revine la Timisoara  dupa 24 de ani şi care aduce 329 de olimpici din clasele IX – XII din intreaga tara, informeaza inspectorul scolar general, prof. Aura Danielescu. Iar la sfarsitul saptamanii, se va desfasura la Timisoara si Olimpiada Nationala de Coregrafie la care participa 129 de olimpici din clasele VII – XII.

In perioada 27 – 30 aprilie, zece jurii, alcatuite din cadre didatice din invatamantul preuniversitar si universitar, vor aprecia tinerii muzicieni la sectiunile: pian, vioara, corzi grave, suflatori instrumente de lemn, suflatori instrumente de alama, percutie, canto clasic, instrumente traditionale, canto traditional si studii teoretice muzicale.
 
Competitiile, deschise publicului larg, se vor desfasura in sali de concerte sau de spectacole de la Colegiul National de Arta “Ion Vidu”, Facultatea de Muzica si Teatru, Universitatea de Vest (sala B.C.U.T.), Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, Casa Tineretului, Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” si Colegiul National “C.D. Loga”.

Deschiderea oficiala va avea loc joi, 27 aprilie, la ora 9:00, in Aula Magna a Universitatii de Vest, cu participarea Corului “Ion Romanu” al Filarmonicii “Banatul”, dirijor, Iosif  Todea.
Festivitatea de premiere si Gala laureatilor, duminica, 30 aprilie, de la ora 11:00, in Sala “Mihai Perian” a CNA “Ion Vidu”.
Presedintele juriului este Ioan Coriolan Garboni, directorul Filarmonicii “Banatul”.

La sfarsitul saptamanii, se va desfasura la Timisoara si Olimpiada Nationala de Coregrafie la care participa 129 de olimpici din clasele VII – XII.
Deschiderea va avea loc sambata, 29 aprilie, la ora 10:00, la Opera Romana, iar Festivitatea de premiere si Gala laureatilor, duminica, 30 aprilie, de la ora 17:00.
Presedintele juriului Olimpiadei Nationale de Coregrafie este maestrul coregraf Francisc Valkay.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.