38 de morti in accidente rutiere in Caras-Severin in 2011

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.01.2012 13:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Resita - În anul care s-a încheiat în urmă cu doar câteva zile, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat acţiuni în fiecare săptămână şi şi-au făcut simţită prezenţa zilnic pe drumurile publice ale judeţuluitocmai pentru a-i determina pe conducătorii auto să respecte viteza legală de deplasare şi să manifeste mai multă prudenţă, scopul principal fiind reducerea accidentelor rutiere, dar mai ales a consecinţelor acestora.

În anul trecut, 2011, poliţiştii rutieri au intervenit la 395 de accidente rutiere produse pe raza întregului judeţ Caraş-Severin, cu 42 mai multe decât în anul 2010, iar din totalul acestora, 167 au fost accidente grave.

Chiar dacă numărul accidentelor a crescut, numărul morţilor a scăzut cu 13, astfel numărul lor fiind de 38. În urma evenimentelor rutiere au rezultat şi răniţi grav, 180 de persoane şi răniţi uşor în număr de 371.

Principala cauză a producerii accidentelor a reprezentat-o viteza neadaptată la condiţiile de drum (75 de accidente), urmată de traversarea neregulamentară a pietonilor (38 de accidente).
Locul trei l-a ocupat neacordarea priorităţii cu 31 de accidente. Aceste sunt principalele cauze ale producerii de evenimente nedorite pe drumurile publice, dar şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a produs accidente (30 de accidente), conducerea imprudentă (25 de accidente) sau nerespectarea distanţei între vehicule (23 de accidente).

Imprudenţa minorilor a cauzat anul trecut două accidente cu unul mai puţin decât în 2010, în care au fost implicaţi copii cu vârste între 7-14 ani. Lăsarea nesupravegheată a copiilor de până la 6 ani a condus la un accident rutier, faţă de 6 câte s-au înregistrat în 2010.

Conducătorii de mopede au fost implicaţi în 60 de accidente în anul 2011, în urma cărora au decedat 2 persoane, iar alte 18 au fost rănite grav şi 48 rănite uşor.

Activităţile poliţiştilor au ajuns şi în unităţile şcolare acolo unde oamenii legii le-au prezentat clipuri şi le-au susţinut 'lecţii de viaţă' foarte importante pentru siguranţa lor.

În anul 2011 nu au lipsit nici campaniile organizate în trafic unde au fost împărţite mii de pliante cu sfaturi preventive pentru prevenirea accidentelor produse din diferite cauze sau pentru a-i face pe conducătorii auto să fie atenţi şi la cei care sunt pe două roţi, prezenţi zi de zi pe drumurile publice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.