38 de PERSOANE din CARAS-SEVERIN au fost in AREST la DOMICILIU in 2017. ORGANUL JUDICIAR a stat OFICIAL cu ochii pe 174 de CARASENI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.11.2017 13:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politiştii din judeţul Caraş-Severin verifica periodic modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta.
In primele 10 luni ale anului, in Caraş-Severin au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 174 de persoane si au fost inregistrate 11 inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere judiciara, dispuse initial, cu alte masuri.

In primele 10 luni ale anului, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 174 de persoane.
Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse.
Astfel, politistii au desfasurat activitati specifice fata de 136 de persoane, pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar şi faţa de 38 de persoane pe numele carora a fost dispus arestul la domiciliu.

In aceasta perioada, au fost inregistrate 11 cazuri de inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere dispuse initial, cu alte masuri mai severe, ca urmare a sesizarilor facute de organele de poliţie cu privire la incalcarea obligaţiilor stabilite in sarcina inculpaţilor.
Astfel, masura controlului judiciar dispusa initial a fost inlocuita cu arestul la domiciliu,  in 4 cazuri.

Masurile de control judiciar şi arest la domiciliu au fost inlocuite cu arestarea preventiva in 7 cazuri, pentru diferite incalcari ale obligatiilor stabilite de organele judiciare.
De asemenea, 6 persoane au fost condamnate definitiv in aceeasi cauza in care s-a dispus masura initiala.

Cele mai des intalnite situaţii de incalcari ale acestor obligaţii au fost depasirea limitelor teritoriale stabilite, contactarea celorlalti coinculpati sau martori din dosar, deplasarea inculpatului in locuri in care avea interdictie de a se afla, parasirea domiciliului fara permisiunea organului judiciar, comiterea unei noi infractiuni şi nerespectarea programului de supraveghere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.