41 de americani s-au stabilit in Muntii Banatului!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.01.2016 10:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

La sfarşitul anului 2015, se afla in evidenţa Biroului pentru Imigrari al judeţului Caraş - Severin un numar total de 453 cetaţeni straini din state terţe.

Sunt 52 straini cu rezidenţa permanenta, 80 straini cu rezidenţa temporara in scop de studii, 247 straini cu rezidenţa temporara in scop de reintregirea familiei, fiind membri de familie ai unor cetaţeni romani, 24 straini cu rezidenţa temporara in scop de reintregirea familiei, fiind membri de familie ai unor cetaţeni inregistraţi pe alte scopuri, 25 straini cu rezidenţa temporara pentru angajare in munca, precum şi 22 straini cu rezidenţa temporara in alte scopuri.
Pe cetaţenii, majoritatea strainilor o reprezinta cetaţenii moldoveni - 127, urmaţi de cetaţenii sarbi - 125, cetaţeni americani - 41 şi cei din Turcia - 32, iar restul alte cetaţenii.

De asemenea, in evidenţa Biroului pentru Imigrari Caraş-Severin figureaza un numar de 543 cetaţeni ai Uniunii Europene: Bulgaria (124), urmaţi de Italia (111), Germania (109), Austria (66).

In anul 2015, au fost inregistrate şi avizate un numar de 8 invitaţii, facute de persoane fizice/juridice pentru straini din state cu potenţial migrator, din care 7 au primit aviz pozitiv, iar 1 a fost respinsa.
Dintre acestea 6 invitaţii au fost facute in scop de vizita şi 2 invitaţii in scop de afaceri, cetaţenii straini invitaţi provenind din China (3), India (3), Egipt şi Maroc cate (1).

Au fost inregistrate un numar de 10 cereri pentru obţinerea avizelor de munca pentru straini din state terţe, la solicitarea unor angajatori (societaţi comerciale) cu sediul in judeţul Caraş-Severin, fiind eliberate un numar de 6 avize de munca, iar 4 cereri au fost respinse.
In baza avizelor de munca emise, strainii au obţinut vize de lunga şedere in scop de angajare in munca de la ambasadele/consulatele Romaniei din strainatate şi au intrat in Romania solicitand eliberarea permiselor de şedere in scop de munca.

In anul 2015 a fost inregistrata 1 cerere pentru reintregirea familiei formulata de sponsor pentru rudele sale.
Totodata, au fost primite şi inregistrate 121 cereri pentru prelungirea dreptului de şedere temporara şi au fost emise 120 permise de şedere temporara.
De asemenea, s-au primit şi inregistrat 15 cereri pentru stabilirea domiciliului in Romania (5 aprobate, 2 respinse, 8 in curs de soluţionare).
Totodata, au fost inregistraţi 112 cetaţeni europeni, carora li s-au eliberat 107 certificate de inregistrare şi 5 carţi de rezidenţa permanenta (4 RPU şi 1 RTT).

In cursul anului 2015, in urma activitaţilor specifice, au fost depistaţi un numar total de 32 straini in situaţii ilegale.
12 straini au primit decizii de returnare, fiind obligaţi sa paraseasca teritoriul Romaniei, in termenul acordat, 10 straini au beneficiat de prelungirea dreptului de şedere, intrucat indeplineau condiţiile legale, 2 straini au primit comunicare de parasire a teritoriului Romaniei, avand drept de şedere in spaţiul Uniunii Europene, 4 straini au fost conduşi la frontiera şi returnaţi in ţarile de origine, cu nepermiterea intrarii timp de 6 luni de la ieşirea din ţara, 3 straini au fost conduşi in centrele de cazare a strainilor luaţi in custodie publica, iar 1 strain a solicitat azil dupa depistare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.