42 perchezitii in judetele Arad, Timis, Suceava, Hunedoara si Maramures

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.03.2015 21:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii au efectuat, la data de 02.03.2015, un numar de 42 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arad, Timis, Suceava, Hunedoara si Maramures, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigari.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada august 2014 – februarie 2015, pe raza judetelor Timis si Arad si a unor localitati limitrofe a actionat o grupare de criminalitate organizata transfrontaliera care a avut ca principala preocupare infractionala contrabanda cu tigari provenite in special din Ucraina.    
Din probele administrate in cauza a rezultat ca tigarile provenite din contrabanda erau achizitionate in special de pe raza judetului Suceava, fiind  transportate cu regularitate de 3-4 ori pe saptamana, in autovehicule prevazute cu spatii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese in vederea comercializarii.

Astfel, s-a retinut ca in aceasta perioada, membrii gruparii infractionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reusind sa achizitioneze si ulterior sa comercializeze peste 150 baxuri tigarete provenite din contrabanda, in valoare de aproximativ 250.000 euro.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Timisoara vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 26 de persoane.

###

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţelor Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş au fost ridicate peste 215 baxuri de ţigari, 130.000 lei şi 30.000 euro.

In cauza au fost instituite masuri asiguratorii asupra autovehiculelor folosite la transportul ţigarilor provenite din contrabanda.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.