4316 candidati in judetul Timis incearca cu degetul marea... Bacalaureatului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.07.2016 19:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, incep luni 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura romana (proba E)a).

In judeţul Timiş, pentru probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat, s-au organizat 14 centre de examen şi 1 centru zonal de evaluare.
Din cele 14 centre de examen 9 sunt in Timişoara, 1 la Sannicolau Mare, 2 la Lugoj, unul la Jimbolia şi unul la Peciu Nou.
S-au inscris 4316 candidaţi din care: 4157 candidaţi – forma de invaţamant ZI; 84 candidaţi – forma de invaţamant SERAL; 75 candidaţi – forma de invaţamat FRECVENŢA REDUSA.
Din cei 4316 candidaţi:  3626 sunt din promoţia 2016, 690 sunt din promoţii anterioare anului 2016.
Lucrarile scrise ale candidaţilor din judeţul Timiş vor fi corectate in alt judeţ.

Marţi, 5 iulie, se va desfaşura proba de Limba şi literatura materna (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematica. Ultima proba scrisa din sesiunea curenta, proba la alegere a profilului şi specializarii (proba E)d), este programata vineri, 8 iulie. In funcţie de cele doua criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre urmatoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru susţinerea probelor scrise, in cele 473 de centre de examen organizate in acest sens, s-au inscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) — Limba şi literatura materna sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele intr-una din urmatoarele limbi: maghiara, germana, ucraineana, sarba, slovaca, turca, italiana şi croata.

Afişarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 12 iulie (pana la ora 16.00). In aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, in intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

Accesul candidaţilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 — 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul in sali cu manuale, dicţionare, notiţe, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

De asemenea, candidaţilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi in aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. In consecinţa, nu vor mai putea participa la probele urmatoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. In acest sens, candidaţii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenţi.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele condiţii, cumulativ:
a) susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
b) susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diploma de merit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.