45 de perchezitii in Caras Severin

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.05.2013 13:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Caraş-Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., efectuează 24 de percheziţii domiciliare, la locuinţele folosite de suspecţi şi 21 de percheziţii auto. În cauză, vor fi puse în executare 22 de mandate de aducere.
 Membrii unei grupări infracţionale sunt suspectaţi că introduceau ilegal în ţară ţigări netimbrate, pe care ulterior le distribuiau către diverşi distribuitori en-gros şi en-detail, precum şi stradal.
 Începând cu toamna anului 2012, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, au demarat investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, implicat în contrabandă cu ţigări.
 În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, gruparea era structurată pe 3 paliere, respectiv, un segment responsabil cu aprovizionarea cu ţigări provenite din contrabandă, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea acestora şi palierul de distribuţie stradală, care acţiona în municipiul Reşiţa, oraşul Bocşa şi în unele localităţi din judeţul Caraş-Severin. Fiecare membru avea sarcini precise, întreaga activitate desfăşurându-se sub coordonarea liderului grupării, un tânăr de 25 de ani, din Reşiţa.
 Aprovizionarea se efectua cu ajutorul unor persoane domiciliate în zonele de frontieră Oraviţa şi localitatea Moraviţa, iar depozitarea se realiza la mai multe imobile din localitatea Târnova, judeţul Caraş-Severin.
 De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că, persoanele suspectate de distribuţia ţigaretelor preluau 'marfa' de la liderul grupării sau de la persoane desemnate de acesta şi o valorifica ulterior, pe piaţa neagră, en-detail sau en-gros.
 În cauză, a fost începută urmărirea penală faţă de 22 de persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 60 de ani, din judeţele Caraş-Severin şi Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 39/2003 şi a infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.