46 perchezitii la traficanti de droguri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.06.2012 05:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara efectuează 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Hunedoara, Cluj si in municipiile Bucuresti si Timisoara, in scopul destructurarii unei grupari infractionale specializate în traficul de droguri.

In cadrul acestei actiuni de amploare, procurorii DIICOT efectueaza cercetări fata de un număr 77 de învinuiţi, care comercializeaza in mod ilegal produse din categoria substanţelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum si droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (ecstasy) catre consumatorii din judetul Hunedoara, cu predilectie elevi de liceu.
Liderii gruparii utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc si de mare risc si a substantelor etnobotanice, ceilalti membri ai gruparii distribuind ulterior drogurile pe raza judetului Hunedoara.
La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 100 de persoane, invinuiti si consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.8 din Legea nr.39/2003, art.2 al.1, art.2 al.2, art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, art.16 al.1 din Legea nr.194/2011.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.