470 locuri de parcare la City Business Centre

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.06.2012 16:41 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Construcţia parcării a început în 15 aprilie 2010, dar lucrările au fost întrerupte pe o perioadă de 8 luni din cauza unui sit arheologic.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 5,5 milioane de euro. Construcţia oferă 470 de locuri de parcare (300 subterane + 170 la nivel teran), pe trei niveluri, dintre care două subterane. Accesul (atât intrarea cât şi iesirea) se va face de pe strada Berwanger (vis a vis de Aquatim), aceasta fiind varianta cea mai bună din punct de vedere al traficului.
Soluţia constructivă cu pereţi mulaţi este o inovaţie pentru România, această variantă fiind aleasă din două motive: pânza de apă freatică este situată la mică adâncime, iar în al doilea rând pentru a proteja clădirile din jur, care se află foarte aproape de zona în care am construit. Soluţia a încărcat costurile şi a întârziat lucrarea, dar era singura posibilă.
Noua parcare va fi supravegheată video în întregime, iar tariful orar nu-l va depăşi pe cel din parcările private din oraş. Va exista şi un sistem de abonamente pentru firmele cu sediul în zonă şi care au nevoie de un număr mai mare de locuri de parcare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.