50 MILIOANE de EURO pentru CONDUCTA de GAZ dintre BUCURESTI si BANAT, de la Banca Europeana de Investitii...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.10.2017 17:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Banca Europeana de Investiţii (BEI) a acordat un imprumut de 50 milioane euro, garantat prin Planul Juncker, companiei Transgaz, pentru a finanţa construirea unei noi conducte de gaze in Romania. 

Aceasta, cu o lungime de 478 kilometri, va avea ca extremitaţi localitaţile Podişor şi Recaş.
Acordul de imprumut a fost posibil datorita sprijinului oferit de Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, responsabil pentru euro şi dialog social, stabilitate financiara, servicii financiare şi Uniunea pieţelor de capital, a declarat: "Datorita sprijinului oferit de Planul Juncker, Banca Europeana de Investiţii acorda o finanţare de 50 de milioane de euro companiei Transgaz pentru construcţia unei conducte de gaze de 478 kilometri, parte a infrastructurii care leaga Bulgaria de Austria, trecand prin Romania şi Ungaria. Acest proiect transfrontalier va duce la creşterea competitivitaţii, acest lucru fiind in beneficiul consumatorilor. De asemenea va duce la crearea de mii de locuri de munca in regiune, principalul obiectiv al Planului Juncker. Combinarea finanţarii FEIS cu alocarea de fonduri prin Facilitatea de interconectare a Europei (MIE) a ajutat la demararea acestui proiect. Incurajez şi pe alţi promotori de proiecte sa analizeze posibilitatea de a combina sursele de finanţare pentru planurile lor de investiţii."

Potrivit datelor pentru luna octombrie 2017, se aşteapta ca Planul de investiţii sa mobilizeze fonduri in valoare de 240,9 miliarde euro in intreaga Europa şi de aproape un miliard in Romania.
Circa 21% din aceste investiţii sunt realízate in sectorul energetic.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.