5.000 kg de legume si fructe confiscate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.10.2014 13:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii timiseni au efectuat controale la 67 de societati comerciale si persoane fizice autorizate din municipiul Timisoara, in vederea prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.

La data de 10 octombrie a.c., 50 de politistii de investigare a fraudelor, ordine publica si rutiera, impreuna cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, au actionat pe raza municipiului Timisoara in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.
Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitara, concordanta intre stocurile criptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, precum si situatia contractuala a angajatilor.
Astfel, politistii au controlat 67 de societati comerciale si persoane fizice autorizate, fiind aplicate 11 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
Valoarea totala a sanctiunilor se ridica la 50.000 de lei.
Totodata, in urma controalelor efectuate, au fost confiscate peste 5.000 de kilograme de legume si fructe, in valoare de aproape 9.000 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.