5678 elevi pe o capacitate de 7402 locuri la clasa pregatitoare in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.03.2016 11:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In data de 18 martie 2016, ora 18, s-a incheiat procesul de completare de catre parinţi a cererilor de inscriere in clasa pregatitoare şi de validare a acestora, informeaza Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

In conformitate cu prevederile art. 16, alin 2 din Metodologia de inscriere in invaţamantul primar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, dupa consultarea datelor introduse in aplicaţie, a procedat, in cadrul Consiliului de Administraţie al ISJ, la ajustarea planului de şcolarizare, urmarind astfel asigurand astfel accesul la educaţie al tuturor copiilor ce trebuie sa işi faca debutul şcolar in anul 2016-2017.
S-a respectat prevederea art. 9 din OMENCS 3158/2016, potrivit caruia toţi copiii ai caror parinţi solicita inscrierea la şcoala de cirrcumscripţie vor fi inmatriculaţi la unitatea de invaţamant respectiva.
Astfel, Consiliul de administraţie a ajustat planul de  şcolarizare atat la unitaţile de invaţamant care aveau elevi inscrişi din circumscripţie peste numarul de locuri, acordand clase in plus,  cat şi la unitaţile de invaţamant care au preconizat un numar mult mai mare de locuri decat cele ocupate in perioada descrisa anterior, prin diminuarea numarului de clase.

Au primit clase in plus decat cele aprobate iniţial:
1. Liceul Teoretic Giroc (1 clasa in plus, rezultand un total de 3 clase elevi)
2. Şcoala Gimnaziala Chişoda, arondata Liceului Teoretic Giroc ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 2 clase elevi)
3. Şcoala Gimnaziala nr. 32 Lugoj ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 3 clase elevi)
4. Colegiul Naţional Banaţean ( 2 clase in plus, limba romana, rezultand un total de 6 clase elevi)
5. Şcoala Gimnaziala nr. 16 TM ( 2 clase in plus, limba romana, rezultand un total de 6 clase elevi)
6. Şcoala Gimnaziala nr. 19 TM ( 2 clase in plus, limba romana, rezultand un total de 7 clase elevi)
7. Şcoala Gimnaziala nr. 2 TM ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 4 clase elevi)
8. Şcoala Gimnaziala nr. 21 TM ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 4 clase elevi)
9.  Şcoala Gimnaziala nr. 24 TM ( 4 clase in plus, rezultand un total de 9 clase elevi)
10.  Şcoala Gimnaziala nr. 27 TM ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 3 clase elevi)
11.  Şcoala Gimnaziala nr. 30 TM ( 5 clase in plus, rezultand un total de 11 clase elevi)
12. Grigore Moisil TM ( 5 clase in plus, rezultand un total de 9 clase elevi)
13.   Şcoala Gimnaziala nr. 6 TM ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 3 clase elevi)
14.   Şcoala Gimnaziala nr. 7 TM ( 2 clase in plus, rezultand un total de 8 clase elevi)
15. Antimi Ivireanul   ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 2 clase elevi)
16. Waldorf TM ( 1 clasa in plus, rezultand un total de 2 clase elevi) - şcoala fara circumscripţie pentru care, Fundaţia Waldorf a preluat un post de ingrijitor, astfel incat unitaţii de invaţamant sa i se poata acorda o clasa-n plus pe alternativa educaţionala, fara depaşirea numarului de norme pe unitate şi implicit pe judeţ.
A fost singura excepţie de ajustare a planului la o unitate de invaţamant fara circumscripţie şcolara şi care nu se afla sub incidenţa art. 9 din Metodologie.

La unitaţile de mai sus, dar şi la alte unitaţi la care nu s-a acordat clasa suplimentara, CA al ISJ a ajustat planul şi prin acordarea unor locuri in plus faţa de maximul de 25 elevi pe clasa, dar, doar pentru copiii care aparţineau circumscripţiei şcolare şi fie s-au inscris, fie aveau bifata opţiunea de revenire in unitate, in caz de respingere la o unitate de invaţamant de care nu aparţineau.
Dupa incheierea celei de a treia faze a etapei I, daca locurile nu au fost ocupate de cei ce aveau biifata revenirea, unitaţile de invaţamant vor ramane cu colective de elevi de 25 pe clasa.

S-a diminuat planul de şcolarizare, prin taierea unei clase sau fracţiuni, la urmatoarele unitaţi: 1. Şcoala Gimnaziala Carpiniş, 2. Şcoala Gimnaziala Bacova, 3. Liceul Deta, 4. Şcoala Gimnaziala Gavojdia, 5. Şcoala Gimnaziala Jebel, 6. Şcoala Gimnaziala Jimbolia, 7. Liceul Lovrin, 8. Şcoala Gimnaziala nr. 1 Sannicolau Mare, 9. Liceul Mincu pentru Şcoala  nr. 26 TM, 10. Şcoala Gimnaziala nr. 1 pentru structura Şcoala 4, 11. Şcoala Gimnaziala Cenad.

Coroborand ambele tipuri de ajustari (nu s-au enumerat şi acele şcoli unde fost o clasa intreaga propusa şi s-a facut simultan), se poate concluziona ca pe o capacitate de 7402 locuri, in etapa I vor fi repartizaţi: 5678 elevi.
Per total, vor fi 292,7 clase, cu aproximativ 20 clase mai mult decat cele preconizate la plan.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.