61 migranti vor in Spatiul Schengen. Si noi!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.04.2012 07:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore, patru grupuri de migranţi, formate din douăzeci şi una persoane, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria.
Lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia şi Sânnicolau Mare au depistat azi noapte, în zona de competenţă, patru grupuri de migranţi, formate din douăzeci şi unul bărbaţi, la scurte intervale de timp.
Şase dintre migranţi au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră, iar ceilalţi cincisprezece au fost reţinuţi la graniţa cu Ungaria.
Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. În cele trei cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Algeria, Pakistan, Afganistan, Egipt, şi Maroc, cu vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, toţi bărbaţi.
Persoanele depistate la frontiera cu Ungaria au declarat că au ajuns cu două taxiuri până în localitatea Sânnicolau Mare, după care şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii de poliţiştii de frontieră. Au motivat acţiunea lor prin faptul că doreau sa ajungă în Spaţiul Schengen.
Pe numele persoanelor au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
În ultimele trei zile poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în total 61 persoane care au încercat să intre ilegal în România, sau să iasă ilegal din ţara noastră. Aceştia, odată cu lasarea întunericului, încearcau să treacă ilegal frontiera de stat în grupuri formate din 3, 4 pînă la 8 persoane, marea majoritate bărbaţi, fiind însă depistat şi un copil de partu ani împreună cu tatăl său.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.