67 de politisti de frontiera, avansati pentru merite deosebite...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.07.2015 19:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada de 23-24 iulie 2015, intre orele 10.00-14.00, la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara se va organiza Ziua Portilor Deschise, eveniment dedicat publicului larg si fostelor cadre ale institutiei, aflate in rezerva, care vor asista la o expozitie a tehnicii din dotare si a echipamentelor performante folosite pentru securizarea frontierelor, la prezentarea unor exercitii demonstrative ale politistilor de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, precum si exercitii demonstrative ale cainilor politisti.

La data de 24 iulie 1864, domnitorului Alexandru Ioan Cuza a semnat Inaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor graniceresti „de dincoace si dincolo de Milcov” si integrarea lor in cadrul armatei sub autoritatea nemijlocita a Ministerului de Razboi.
Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 104 / 2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, aceasta data istorica (24 iulie) a fost desemnata ca sarbatoare oficiala a Politiei de Frontiera Romane, fiind momentul de recunoastere a identitatii institutionale si de asemenea, temelia organizatiei moderne de astazi, care functioneaza la standarde europene.

Cu ocazia Zilei Politiei de Frontiera Romane, la nivelul ITPF Timisoara vor fi  avansati la termen in gradul profesional urmator, 319 politisti de frontiera din cadrul judetelor Timis, Caras Severin si Mehedinti.

Acestora li se alatura 67 de politisti de frontiera din cadrul ITPF Timisoara care vor fi avansati inainte de indeplinirea stagiului minim, pentru merite deosebite in activitatea profesionala, precum si contributia adusa la destructurarea unor retele de crima organizata specializate in contrabanda cu produse accizabile, frauda si evaziune fiscala, capturi de tigari de contrabanda in punctele de trecere a frontierei din cadrul ITPF Timisoara dar si alte fapte ilegale savarsite la frontiera de vest.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.